Bijna duizend deelnemers fietsen Noorderrondrit

MFAC Loppersum heeft op Hemelvaartsdag voor de 41e keer in haar bestaan de Noorderrondrit op de fiets georganiseerd. Deze fietstoertocht, over de afstanden van 145 en 85 kilometer volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats. Er zouden een kleine duizend deelnemers aan de start verschijnen.

De eerste deelnemers kwamen tegen zeven uur in de ochtend aan bij de kantine van SC Loppersum aan de Bosweg. Het weer werkte goed mee. Het was droog, nagenoeg windstil en dus ideaal fietsweer. Rond half acht gingen de eerste fanatieke fietsers van start en volgden de permanent bepijlde routes van de Noorderrondrit op de fiets, die de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen zou leiden. De route van 145 kilometer ging van Loppersum richting Zoutkamp, de route van 85 kilometer ging van Loppersum naar Bedum.
De fietsers die de 145 kilometer reden, kwamen in Zoutkamp aan bij Restaurant-IJssalon de Boeter. Hier stond de verzorging klaar om de hongerige deelnemers van de tocht te voorzien van soep en brood. Vanaf Zoutkamp reed men richting Winsum. Na de laatste stempelplaats in Zuidwolde, waar de deelnemers aan de 85 kilometer werden voorzien van soep en brood bij café Moeke Vaatstra, ging het naar de finish in Loppersum.
Naast de 145 en 85 kilometer prestatietochten was er, door de 50-jarige bestaande MFAC Loppersum, ook dit jaar weer een nieuwe recreatieve tocht uitgezet. Vanaf tien uur konden deze recreatieve groep fietsers starten om hun kilometers te maken langs diverse Groninger dorpen rondom Loppersum, met als tussenstop Landgoed de Camping in ’t Zandt waar koffie en koek voor de deelnemers klaar stond. Aan de Noorderrondrit op de fiets deden in totaal 983 deelnemers mee. Aan de tocht van 145 kilometer deden 547 deelnemers mee en aan de tocht van 85 kilometer waren dat er 327. Naast de 145 en 85 kilometer was er ook weer een nieuwe recreatieve tocht uitgezet van ongeveer 35 kilometer. Aan deze tocht deden 109 deelnemers mee.

De organiserende MFAC Loppersum is zeer tevreden over het verloop en het aantal deelnemers van de Noorderrondrit op de fiets. Er staat voor 2024 nog een topevenement op het programma van de jubilerende MFAC Loppersum namelijk op 9 juni de TAMOIL Semi Finale EK Solo ’s Grasbaanraces en een wedstrijd in de Internationale Zijspanklasse (foto: ©Maaike de Jong).

No Replies to "Bijna duizend deelnemers fietsen Noorderrondrit"