Corenos deelt forse tik uit aan De Fivel

Corenos heeft op overtuigende wijze weten te winnen van De Fivel. Op het eigen sportpark aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool werd De Fivel met maar liefst 7-2 aan de kant gezet. Door de zege is het voor Corenos nog mogelijk om de derde periodetitel in de wacht te slepen, al is het daarbij wel afhankelijk van de resultaten op andere velden. Na een uur spelen stonden de bezoekers na ruim een uur spelen met tien man op het veld vanwege een rode kaart van Jan van Baren.

Tot aan de aftrapgingen de Roodeschoolsters op eigen veld alleen onderuit in de duels met Poolster en Middelstum, dus zou het voor de gasten een hels karwei worden om daar een derde nederlaag aan toe te voegen. De tobbende Riepsters konden wel een succesje gebruiken. Het knokt het hele seizoen al tegen rechtstreekse degradatie en lijkt daar amper nog aan te kunnen ontkomen. Het lichtpuntje dat gezocht werd, zat hem in het feit dat De Fivel vorig seizoen nog met 1-3 had weten te winnen. Corenos speelde in de vertrouwde opstelling. Alleen aanvoerder Wesley Dijksterhuis en Marc Spriensma ontbraken op het wedstrijdformulier. Bij De Fivel verscheen Jacob Havinga in de spits en Thomas van der Veen als voorstopper.

Vanaf de aftrap was er sprake van een open wedstrijd, waarin De Fivel zelfs een aantal goede mogelijkheden kreeg om de score te openen, onder andere via Jacob Havinga. Doelman Dennis Carretero Seinhorst moest zelfs een keer tot het uiterste gaan om redding te brengen. Na een kwart wedstrijd werd de diepgaande Joran Knot tegen het gras gewerkt in zijn poging om het doel van de gasten te bereiken. Waar iedereen dacht dat scheidsrechter Mulder rood zou trekken, volstond hij met geel. Twee minuten later werd de ban gebroken. Brian Pattiwael gaf de bal vanaf de linkerkant op een presenteerblaadje aan Joran Knot, die raak schoot: 1-0. Er werd nog wel gevlagd, maar daar wilde de arbiter niets van weten. Na 35 minuten wist De Fivel op gelijke hoogte te komen. Jacob Havinga schoot de bal in de bovenhoek en tekende daarmee voor 1-1. Daarvoor had Thomas Robinson de paal al geraakt en wist Jacob Havinga de rebound er ook niet in te krijgen. De bezoekers roken dat er wat te halen viel, maar vier minuten na de gelijkmaker ging Ivar van Dijken gruwelijk de fout in. Hij wilde de bal terugspelen op doelman Jens Winkel, die naast zijn doel stond. Het leer werd te hard teruggelegd en de bal verdween vervolgens in het eigen doel: 2-1. Vlak voor rust zou het nog erger worden toen Jordan Muller als aangever fungeerde en Brian Pattiwael met een fraaie trap de bal via onderkant lat in het doel zag verdwijnen: 3-1.

Het tweede bedrijf was vijf minuten onderweg toen de Riepster goalie Jens Winkel te ver voor zijn doel stond en de bal over de zijlijn probeerde te schieten. Het speeltuig belandde echter in de voeten van Brian Pattiwael. Die lepelde het leer vanaf veertig meter in het lege doel: 4-1. Na een uur spelen brak Jacob Havinga door. De tackle op de bal van Dennis Molema leek goed uitgevoerd, maar Havinga ging naar de grond en de leidsman besloot hem een penalty toe te kennen. Die werd door Emiel Bos verzilverd: 4-2. Twee minuten later kon Jan van Baren zich niet inhouden tijdens een duel met Kevin Haan. De Riepster maakte een trappende beweging en kreeg rechtstreeks rood. Corenos wisselde vervolgens flink door en probeerde gebruik te maken van de overtalsituatie. Jordan Muller was de eerste die profiteerde. Hij maakte er 5-2 van en was niet veel later de man die Brian Pattiwael de 6-2 liet scoren. Uiteindelijk mocht invaller Tim Uil nog een graantje meepikken en ook nu fungeerde Jordan Muller als aangever: 7-2. Dat zou ook de eindstand worden en dus bestaat voor Corenos nog steeds de mogelijkheid om de nacompetitie te halen. De Fivel kan slechts de wonden likken en hopen dat er komend weekeinde in het thuisduel met Poolster een ontsnappingsroute klaar ligt die rechtstreekse afdaling naar de vijfde klasse moet voorkomen.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Het is lang geleden dat we op eigen veld zo’n grote overwinning hebben geboekt. Dit was een dik verdiende zege, al begonnen we niet goed aan de wedstrijd. Ik vond ons slordig spelen en De Fivel had aanvankelijk de grotere kansen. Uiteindelijk wisten we dat na de rust recht te trekken en zijn we niet meer in de problemen gekomen. We hebben nu een mooie serie neergezet van vier overwinningen op rij. Zaterdag gaan we bij DVC op bezoek. Dat kan kampioen worden. Wij gaan ons nog een keer opladen voor een mooi affiche. Of we de nacompetitie halen? We zijn teveel afhankelijk, dus daar zijn we niet echt mee bezig. We kunnen in ieder geval nu al van een geslaagd seizoen spreken. De doelstelling was om handhaving te bewerkstelligen en daar zijn we ruimschoots in geslaagd.’

Guus Zantinga (De Fivel): ‘We konden aanvankelijk goed meekomen met Corenos en kregen ook wel mogelijkheden. Dan moet je ook een beetje geluk hebben. Die twee onnodige fouten van ons kosten je wel de kop en de rode kaart hielp natuurlijk ook niet mee. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld en kwamen we er niet meer aan te pas. We komen dan gewoon kwaliteit te kort.’

* Corenos – De Fivel 7-2 (3-1). Joran Knot 1-0; Jacob Havinga 1-1; Ivar van Dijken 2-1 (eigen doel); Brian Pattiwael 3-1; Brian Pattiwael 4-1; Emiel Bos 4-2; Jordan Muller 5-2; Brian Pattiwael 6-2; Tim Uil 7-2 (foto: ©Marcel Monden).

No Replies to "Corenos deelt forse tik uit aan De Fivel"