Overzicht amateurvoetbal

In het voetbaloverzicht van deze week zitten weer wat hiaten. Daar kunnen we helaas weinig aan doen. Veel clubs zijn ons ter wille met het insturen van een verhaaltje, waar we dan in goed overleg samen iets van brouwen. Als die echter uitblijven wordt het ondoenlijk om alles bij te sloffen en kunnen we niet veel meer doen dan  een uitslag noteren. Een van die uitslagen is trouwens die van het duel tussen thuisclub Meedhuizen en kampioen SGV. Daar vlogen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. De gastheren kregen met maar liefst 0-12 op de broek. Good old Jos Hoeksema scoorde vijf keer. Ook op andere velden werd er lustig op los gescoord, zoals in Kantens. Daar was het Stef Oosterhuis die vijf keer raak wist te mikken. Dus is er weer leesvoer genoeg.

 

1e Klasse J zaterdag/zondag
WINSUM NOG ALTIJD NIET VEILIG NA NEDERLAAG
Eersteklasser Winsum had zichzelf een groot plezier kunnen doen door de uitwedstrijd tegen VKW in Westerbork winnend af te sluiten. Dan was klassebehoud in ieder geval een feit geweest. Nu gingen de mannen van trainer Fred de Boer na een slecht gespeelde wedstrijd echter met 2-1 onderuit en zal er in het restant van de competitie nog het een en ander bewerkstelligd moeten worden.

De eerste mogelijkheden waren voor de gasten, maar de pogingen van Jered Faleye en Yumé Ramos liepen schipbreuk op. De niet bijster goede eerste helft zou ook weinig aanleiding geven om lang over na te praten. Het voetbal was van beide kanten namelijk allesbehalve goed. Ondanks wat wisselingen van de wacht, leek het er in de tweede helft ook niet op dat er aan het einde van de rit een winnaar aangewezen zou kunnen worden. Het venijn zat hem echter in het staartstuk van de tweestrijd. Net op het moment dat iedereen zich al een beetje had verzoend met een vrij bloedeloze en doelpuntloze remise, sloeg VKW toe via Anjo Willems: 1-0. Nog geen minuut later was het Jonas Nijland die de marge verdubbelde: 2-0. En dan weet je het als tegenstander wel. Hoewel de wedstrijd pas is gespeeld als het laatste fluitsignaal heeft geklonken, was wel duidelijk dat het voor Winsum een hels karwei zou worden om deze schade nog te repareren. In de 91e minuut zorgde Yumé Ramos nog wel voor de 2-1, maar verder liet de thuisclub het niet komen. En dus blijft het nog even bibberen voor de groenzwarten, die komende zaterdag (18.00 uur) op eigen veld WKE ’16 ontvangen en tenslotte nog op bezoek moeten bij GVAV Rapiditas. Twee ploegen die onder de Winsumers staan, waarvan WKE ’16  het team is dat de Winsumers nog kan achterhalen. Daar ligt echter nog steeds dat addertje onder het gras van de puntenaftrek die de Drenten hebben gekregen. Die straf is nog steeds niet bekrachtigd in afwachting van het beroep dat WKE ’16 heeft aangetekend. En dus bedraagt de marge tussen de kampbewoners en Winsum officieel vijf punten. Blijft staan dat Winsum zaterdag aan een punt genoeg heeft om klassebehoud te realiseren.

Fred de Boer (Winsum): ‘Dat we niet best hebben gespeeld is een understatement. Het is ongelofelijk dat we hoge pieken kunnen bereiken en soms erg diep vallen. Dit duel was daar een mooi voorbeeld van. Soms speel je heel volwassen als team en een week later blijken we geen normaal niveau te kunnen halen. We hadden het duel op slot moeten gooien bij die 0-0, maar dan krijg je door een dikke blunder in de verdediging die eerste goal om de oren. Dat was niet te geloven. Daarna nemen we risico’s en volgt er nog een tweede treffer ook. We hebben niet meer verdiend dan dit. Dat zal zaterdag anders moeten en gemakkelijk zal het niet gaan. In de heen wedstrijd zijn we namelijk helemaal scheel getikt door WKE ’16 en gingen we met 5-1 het schip in. Maar goed, de ene wedstrijd is de andere niet. We hebben het dal gezien, misschien kunnen we nu weer naar een piek toewerken.’

 

2e Klasse J Zaterdag
SV BEDUM NA VIER ZEGES OP RIJ GESTUIT
Het is het in degradatienood verkerende SV Bedum niet gelukt om de zegereeks in en tegen Grijpskerk voort te zetten. De ploeg van oud-Bedumer Rini Jurna wist de punten in eigen huis te houden door met 4-2 te winnen.

Het was eigenlijk een heel bijzondere middag in Grijpskerk, waar beide ploegen het in de eerste helft lastig hadden met de voorjaarswarmte. Er gebeurde dan ook niet veel voor beide doelen. De Bedumers kregen nog wel een mogelijkheid om het vuurtje wat op te stoken, maar Joachim Belga wist net niet bij een voorzet van Thijs Boskamp te komen. Laatstgenoemde wist later een bal niet te controleren, anders had hij waarschijnlijk oog in oog met de goalie van Grijpskerk gestaan. Na veertig minuten spelen werd de wedstrijd stilgelegd omdat er een supporter onwel was geworden.  Met de fan bleek het naderhand weer goed te gaan, maar er werd niet meer gevoetbald, waardoor de tweede helft vijf minuten langer duurde dan normaal. SV Bedum begon goed aan dat bedrijf en wist meer druk op het doel van de gastheren uit te oefenen. Kansen kwamen er ook, maar de eindpass was vaak net niet goed genoeg of voorzetten kwamen niet aan. Op zeker moment kwam Jimi Hoeksema op rechts door en besloot de doelman van Grijpskerk op te zoeken. Hoeksema passeerde hem en zorgde voor 0-1. Kort daarna volgde de gelijkmaker van Jordi Leijenaar: 1-1. Honderdtwintig seconden later was het Thijs Boskamp die de gasten andermaal aan de leiding wist te brengen na een goed genomen vrije trap: 1-2. Er leek niet veel aan de hand voor SV Bedum, dat op weg leek naar een nieuwe driepunter. De hele zaak stortte in de slotfase echter als een kaartenhuis in. Grijpskerk wist in een tijdsbestek van vijf minuten drie keer te scoren via Joost Schoenmaker (2) en Bjorn Baar: 4-2. Twee keer gebeurde dat uit een lage voorzet en de laatste was volgens coach Gerben Wollerich een cadeautje.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘Het is heel zuur hoe het in de slotfase is gegaan en dat we het dan zo volledig onnodig weggeven. Een gelijkspel was in mijn ogen terecht geweest. Gelukkig verspeelde de concurrentie ook punten, waardoor we nog steeds staan waar we willen eindigen. We hebben nog twee finales te gaan en richting nu het vizier op zaterdag. Dan komt namelijk koploper Drenthina op bezoek.’

 

4e Klasse D Zaterdag
SIOS VERLIEST EN DEGRADEERT NAAR VIJFDE KLASSE
Het Sauwerder SIOS speelt volgend seizoen in de vijfde klasse. Na zeven seizoenen is het doek zaterdag gevallen voor het team van trainer Quincy Dijkstra. Op eigen veld werd namelijk met 0-6 van FC Grootegast verloren en daarmee was het laatste sprankje hoop verloren, mede doordat VVK in het thuisduel tegen Noordwolde een punt wist te pakken.

De dreun kwam, ondanks dat het ook weer niet helemaal onverwacht genoemd kon worden, toch nog vrij hard aan bij oefenmeester Quincy Dijkstra en zijn mannen. Grootegast nam in de eerste twintig minuten een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Robert Kooistra en Mike Homan. Namens SIOS kreeg Sander Bultena een uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen toen er een strafschop was toegekend omdat Willem Nieweg onderuit was gehaald. Wat hem normaal nooit overkomt, gebeurde nu echter wel. Bultena wist niet te scoren en in de rebound bleek Jochem Huinder ook niet in staat om het net in beweging te krijgen. Zijn inzet werd namelijk voor de doellijn weggehaald. In het verdere verloop van de eerste helft ging het duel op en neer, maar toen Robert Kooistra er vlak voor de thee 0-3 van wist te maken, was het pleit wel beslecht. Na rust werd SIOS weggespeeld en waren Rowan Top, Lutsen Smit en Mike Homan de spelers die het halve dozijn voor de bezoekers wisten vol te schieten: 0-6.

Quincy Dijkstra (SIOS): ‘Dit is zo enorm teleurstellend. We balen met z’n allen van de tegendoelpunten die we vaak in de laatste minuten tegen hebben gekregen. We balen ook van de vele blessures die telkens opgevangen moesten worden. Het niveau van deze klasse, met zes ex-derdeklassers, bleek uiteindelijk in combinatie met de andere factoren een te moeilijke opdracht voor ons te zijn. Voor nu heerst er vooral teleurstelling, maar de groep blijft zo goed als zeker bij elkaar en we gaan er voor om zo snel mogelijk weer in de vierde klasse terug te keren. We hebben tot het laatst toe geknokt en daar moeten we trots op zijn. Hopelijk spelen we volgend seizoen wel veel derby’s.’

 

NOORDWOLDE ONDANKS REMISE NOG OP KOERS
Noordwolde is ook na acht wedstrijden op rij nog ongeslagen, maar in Groningen was er geen zege weggelegd voor het team van trainer Marinus Siekman. Het duel met VVK eindigde namelijk in een 4-4 eindstand. Door dat ene punt kan VVK niet meer rechtstreeks degraderen, maar zal het zich nog wel via de nacompetitie uit de problemen moeten voetballen. Noordwolde heeft nog steeds zicht op  nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

Met de geur van verschroeid rubber in de neus, er werd namelijk op kunstgras gespeeld, begon Noordwolde in Groningen aan de uitwedstrijd tegen het in nood verkerende VVK. De gasten gingen voortvarend van starten dat resulteerde al snel in een voorsprong. Dannick Meima tekende voor de openingstreffer en Marco Vos zorgde voor een verdubbeling van de marge: 0-2. Alles verliep dus naar wens bij de geelzwarten. Daarna kreeg coach Marinus Siekman het sein dat het met Theo Maats niet goed ging. Hij moest vervangen worden door Ruben Rutgers. Die ging linksback spelen en Ewoud Boersema kwam centraal te staan. Na een paar omzettingen bij VVK, had de thuisclub het betere van het spel en wist de achterstand zowaar weg te werken door goals van Robert Oosterhof en Swendly Martina: 2-2. De gastheren bleven druk zetten en nog voor de pauze wisten ze het duel een andere wending te geven toen Pierre Makon voor 3-2 zorgde. Dat was op dat moment, gezien het spelbeeld, niet meer dan terecht. Noordwolde gaf namelijk niet meer thuis. Toch deden de bezoekers nog iets terug door er iets feller in te gaan en minder ruimte weg te geven. Het was Patrick Meima die vervolgens de ruststand op 3-3 wist te bepalen.

Na de onderbreking bleef VVK pressie uitoefenen. Ze hadden in principe aan een punt genoeg om niet te degraderen, maar namen het zekere voor het onzekere. De vreugde was dan ook groot toen Robert Oosterhof er na een klein uur spelen 4-3 van wist te maken. En weer keek Noordwolde tegen een achterstand aan. Vlak voor tijd was het echter Marco Vos die de gelijkmaker liet noteren: 4-4. Met die uitslag kon VVK wel leven, omdat het lijfsbehoud had weten te bewerkstelligen. Voor Noordwolde geldt dat men nog even aan de bak moet als de uitwedstrijd tegen Niekerk op het programma staat. Die wordt beslissend voor de derde periode.

 

4e Klasse E Zaterdag
OMLANDIA REVANCHEERT ZICH OP RZ BAFLO
Tot aan de aftrap in Ten Boer had RZ Baflo deze competitie nog maar drie overwinningen weten te boeken. Een daarvan kwam eind vorig jaar in eigen huis tot stand en de tegenstander heette destijds Omlandia. De witblauwen hadden dus nog een appeltje te schillen met het team van scheidend trainer Willem Kluin. En ze voldeden aan de opdracht, want de gastheren klopten de in degradatienood verkerend Bafloërs met 4-0. Die haalden de eindstreep niet met elf man, want na amper een kwart wedstrijd kreeg Lars van der Veen zijn tweede gele kaart en kon inrukken.

Het werd duidelijk dat RZ Baflo een ontzettend lastige middag tegemoet zou gaan. En dat bleek al snel. Op het moment van de getrokken prent stond Omlandia overigens al met 2-0 aan de leiding. In de 3e minuut eindigde een fraaie aanval via Jeremy van Coevorden bij Ruben Meijer. Diens voorzet op Ferry Knol kreeg een passend sluitstuk: 1-0. Zeven minuten later was het weer raak. Remco Bolhuis ontving de bal en draaide om zijn man het strafschopgebied in. Een vrije doorgang leverde dat niet op, want Bolhuis eindigde met zijn gezicht in het gras. In de toegekende strafschop vond hij zijn revanche: 2-0. Na een kwartier spelen verscheen RZ Baflo weer eens in de buurt van goalie Harmsma. De bal kwam vanaf rechts op de lat terecht en stuiterde vervolgens het veld weer in. Een gelukje voor de thuisclub, die vervolgens de ene na de andere aanval op het doel van de gasten lanceerden. Ferry Knol leek dicht bij zijn tweede van de middag, maar zag een goed geplaatste vrije trap tot corner verwerkt worden. Niet veel later mikte Jeremy van Coevorden na een corner op de lat, waarna de bal over vloog. Aan de andere kant waren de bezoekers weer even dreigend. Kansen waren er voor Nick Lukassen en Reinout Geuze. Devon Harmsma wist tot twee keer een tegendoeldoelpunt te voorkomen.

En toen was daar het moment waarop Lars van der Veen zijn tweede geel kreeg voorgehouden omdat hij Jeremy van Coevorden had gestuit en RZ Baflo met tien man verder moest. De wedstrijd leek met die beslissing al ver voor het einde te zijn beslist. Omlandia probeerde de klus te klaren, maar zag een aantal mogelijkheden teniet worden gedaan door doelman Rick Folkerts, terwijl ook de lat weer eens dwars lag. Het leek er even op of de Ten Boersters daarna teveel energie hadden verbruikt. De thuisclub verslapte wat en dat bleek geen goeie zet te zijn. Een mooie aanval van RZ Baflo over de rechtervleugel leverde een dito voorzet op en een hard schot. En weer moest Devon Harmsma handelend optreden. Een foute terugspeelbal van Omlandia leverde de gasten bijna een grote kans op, maar Harmsma toonde zich een flink struikelblok en wist een volgende poging te verijdelen. Vlak voor de pauze probeerden de roodzwarten het nog een keer. Een bal vanaf links lag opeens voor het inschieten klaar, maar er was geen Bafloër op de bewuste plek vlak voor het doel te bekennen.

Nadat er van speelhelft was gewisseld mocht Jeremy van Coevorden als eerste aan een mogelijkheid ruiken, maar veel meer zou het ook niet worden. Aan de andere kant dook RZ Baflo voor het doel op en moesten Robert Dijkhuizen en Devon Harmsma redding brengen. Nadat Jeremy van Coevorden nog een keer de doelman van RZ Baflo op zijn weg had gevonden, was het uiteindelijk wel weer raak. Een prima aanval door het centrum leverde balbezit op voor Ruben Meijer. Die bood Ferry Knol de kans om de zaak te beklinken en dat gebeurde dan ook: 3-0. Er zou nog een vierde treffer volgen en die kwam op naam van Remco Bolhuis. Hij wist een verdediger op het verkeerde been te zetten en tegelijk met een tikje van zijn rechtervoet de bal naar rechts te spelen. Ook de aanstormende keeper werd door die actie verrast. De vallende Bolhuis kon nog net op tijd opstaan om het speeltuig in het lege doel te deponeren. Aan die stand zou niets meer veranderen. Wel was er nog een blessure bij Bafloër Sam Lukassen die aanvankelijk ernstig leek uit te vallen. Hij is in ieder geval eerst uitgeschakeld vanwege en voetblessure. Het team van trainer Willem Kluin zal in ieder geval nog aan de bak moeten in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Martijn Smit (Omlandia): ‘Onze start was erg goed. We creëerden veel kansen en waren zeer dominant. Na de rode kaart hadden we het gek genoeg even lastig, mar na de thee zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen en was het op sommige momenten genieten geblazen. Zaterdag moeten we met hele forse cijfers winnen bij ZEC als we nog nacompetitie willen halen. Dat kan, want thuis hebben we ook met 7-1 gewonnen. Poolster heeft het traditioneel lastig bij De Fivel en Corenos speelt tegen koploper DVC Appingedam. Wie weet wat er nog staat te gebeuren.’

Willem Kluin (RZ Baflo): ‘Het eerste kwartier gaven we niet thuis. Na de rode kaart begon het beter te lopen bij ons en creëerden we ineens wel kansen. Na de rust sloeg de vermoeidheid toe, mede veroorzaakt door de warmte. We waren toen niet bij machte om het Omlandia lastig te maken.’

 

HOLWIERDE – ZEC    2 – 1
Koen Tuil 1-0; Tim Visscher 2-0; Sjaak Wierenga 2-1 (foto Bianca Kiel).

SC SCHEEMDA – SV DE HERACLIDEN 1 – 3
Mark de Boer 0-1; Martijs Delker 0-2; Martijs Delker 0-3; Patrick Koers 1-3

 

5e Klasse D Zaterdag
FC LEO MOET PUNTEN AAN ZEESTER LATEN
Voor Zeester stond er niets meer op het spel in de uitwedstrijd tegen FC  LEO. Toch waren de Zoutkampers niet van plan om ook maar iets cadeau te doen aan de Leensters, die wel degelijk nog iets hadden om voor te strijden. De ploeg van trainer Jaap van der Ploeg wist met 1-2 te winnen en stak daarmee de punten in de knip.

Het belangrijkste voor Zeester was dat men heelhuids uit de wedstrijd zou komen, omdat de nacompetitie al een feit is en men daarin graag met een fitte ploeg wil aantreden. Cees de Jong (enkel) en Henri Nienhuis (lies) speelden de eerste helft wel, maar zouden van oefenmeester Van der Ploeg in de tweede helft sowieso rust krijgen. FC LEO moest hoe dan ook een overwinning boeken om de strijd om de derde periodetitel tot het laatst toe vol te kunnen houden.  De eerste kansjes waren voor de gasten, maar bleven onbenut. Na een sterk begin van Zeester, kwam het duel wat meer in evenwicht en werd het vooral een duel waarin strijd en inzet de boventoon voerden. Tot echt grote kansen wisten beide teams echter niet te komen.

Na de doelwisseling was het Zeester dat de score wist te openen. Een voorzet van Jesse Tjoelker werd door Justin Poort in het eigen doel gewerkt: 0-1. Lang duurde dat feestje niet, want vijf minuten later was het foutje al weer gerepareerd. Uit een voorzet vanaf de rechterkant was het Frank Veenwijk die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. FC LEO trok vervolgens alle registers open en speelde vol voor de winst. Een strafschop leek de Leensters een voorsprong op te leveren, maar de inzet van Jasper Wiersum werd door goalie Daniël Veenstra gepareerd. Daarna was het invaller Lourens de Vries, die nogal wat last had van plankenkoorts omdat hij zichzelf niet goed genoeg achtte voor een optreden in het Zoutkamper vlaggenschip. die een hoofdrol voor zich opeiste. Zijn opdracht was simpel. Alle ballen die hij kreeg aangespeeld moesten via de kortste weg naar voren. Een van de eerste keren dat het de oud-speler van FC LEO lukte, wist hij met een schitterende dieptepass spits Alex Zijlstra te bereiken. Oog in oog met goalie Robin Werkman bleef Zijlstra rustig, tikte de bal beheerst binnen en bedankte vervolgens De Vries voor zijn bijdrage: 1-2. Het pleit was daarmee beslecht en dus zal FC LEO op de laatste competitiedag in Ulrum het duel met VVSV ’09 in ieder geval moeten winnen om nog in de prijzen te vallen. Daarbij moet het overigens wel hopen dat SGV zijn sportieve plicht doet als Warffum op bezoek komt.

Rowan Rozema (FC LEO): ‘Dit is een hele zure nederlaag. We hadden de kans om in de ultieme slotfase de 2-1 te maken. Het was lastig voetballen tegen een ploeg die zich liet inzakken. Wij wisten de ruimtes niet te vinden. Als je dan in de laatste minuut nog een onterechte penalty mee krijgt, moet je zo’n cadeautje uitpakken. Er is echter nog geen man overboord. Ik ben er van overtuigd dat SGV zaterdag zijn sportieve plicht vervuld. Wij gaan naar Ulrum om tegen VVSV ’09 te spelen. Daar zullen we ook niets cadeau krijgen.’

Jaap van der Ploeg (Zeester): ‘Het kan raar gaan in de voetballerij. FC LEO maakt meer doelpunten wij winnen het duel. Dat is ook niet verkeerd natuurlijk. Ik ben van mening dat de overwinning terecht is. En wat is het mooi dat uitgerekend Lourens de Vries aan de basis van de winnende treffer staat. Wij hebben gedaan wat we moesten doen en gaan ook komend weekeinde voor de winst, want we willen de competitie met zoveel mogelijk punten eindigen.’

 

KAMPIOEN SGV DEELT PAK SLAAG UIT AAN MEEDHUIZEN
Kampioen SGV heeft op niet mis te verstane wijze afgerekend met het verzwakte Meedhuizen. In het dorp onder de rook van Delfzijl werd het maar liefst 0-12 voor de ploeg van scheidend trainer Micel Dammer. Routinier Jos Hoeksema werd de grote man van het duel. Hij scoorde maar liefst vijf keer.

Binnen een tijdsbestek van tien minuten was de ban gebroken. Topschutter Jord Blokker opende de doelpuntenregen en werd twee minuten later opgevolgd door Jos Hoeksema: 0-2. Hoewel er voldoende kansen waren, bleven meer goals vooralsnog uit. Tot aan de 35e minuut, toen het andermaal Jos Hoeksema was die het net liet bollen: 0-3. Voor de thee zou er nog twee keer gescoord worden. De 0-4 kwam van de schoen van Jord Blokker en de 0-5 ruststand werd van de handtekening van Jos Hoeksema voorzien. Dat was ook het honderdste doelpunt dat SGV dit seizoen kon laten noteren.

Na de doelwisseling gingen de Schildwolders onverdroten door met het maken van doelpunten tegen het weerloze Meedhuizen. Scoren lukte na een stroef begon echter pas na een uur spelen. Invaller Jelte Bos nam de bal aan alsof er lijm op zijn schoenen zat en toverde de 0-6 uit de hoge hoed. Een kwartier later deed hij het nog eens dunnetjes over: 0-7. Meedhuizen was er toen kennelijk wel klaar mee en zette de achterdeur wagenwijd open. Dat zorgde er voor dat SGV in de laatste twintig minuten nog vijf keer raak wist te mikken. Nadat Eric Haverkamp in het veld was verschenen, tekende Jos Hoeksema voor 0-8 en was het Jelte Bos die zijn derde produceerde: 0-9. De volgende treffer had een speciaal tintje, want de 0-10 kwam op naam van Jasper Boonstra. Dat had niemand van SGV de laatste weken verwacht en het uitbundig gevierde doelpunt leverde coach Michel Dammer een verkoelende plens water op. Wouter Steen en opnieuw Jos Hoeksema waren vervolgens de laatsten die doel wisten te treffen op deze voor de gasten erg simpele voetbalmiddag: 0-12.

 

KRC REKENT SIMPEL AF MET GEHANDICAPT EZINGE
Thuisclub KRC heeft op het eigen Kantster sportpark geen moeite gekend met het zwaar gemankeerde Ezinge, waar maar liefst tien vaste waarden ontbraken vanwege blessures en werk. De ploeg van trainer Johan de Keijser wist het treffen betrekkelijk eenvoudig met 6-2 te winnen.

De sfeer was prima in Kantens, waar muziek klonk en de hamburgers bruin werden gebakken voor de laatste thuiswedstrijd van KRC. Na achttien minuten spelen kwamen de gastheren op voorsprong door een treffer van Stef Oosterhuis. Doelman Jelle Huizing, normaliter spits in het tweede elftal van Ezinge had het nakijken. Het team van trainer Ronald Bouwman liet zich toen nog niet onbetuigd en wist, na een assist van Jesper Bouwman, langszij te komen door een treffer van Jasper Dijkstra: 1-1. Bij die stand zou het voor de thee ook blijven. Het mooiste deel van de wedstrijd bleef voor de tweede helft bewaard. Binnen een minuut na de hervatting zorgde Stef Oosterhuis met een snoeihard schot voor 2-1 en hij was ook de maker van de 3-1. Ezinge was hierna wel geknakt en Oosterhuis had er nog wel even zin in, want hij voegde twee treffers aan zijn totaal toe: 5-1. Nadat KRC in de fout ging en Ezinger Wiebe Leistra er op aangeven van Mark Vlonk 5-2 van had gemaakt, kreeg Stef Oosterhuis het laatste woord. Hij schoot zijn vijfde van de middag op het bord en bepaalde de eindstand daarmee op 6-2.

WARFFUM – EENRUM    2 – 0
Matthijs Winkel 1-0; Matthijs Winkel 2-0

OKVC – VVSV ’09    6 – 2
Jasper Ludema 1-0; Erik Vegt 2-0; Camiel Ybema 3-0; Wilfred Kooi 3-1; Wilfred Kooi 3-2; Camiel Ybema 4-2; David Feitsema 5-2; Jasper Ludema 6-2.

 

5e Klasse E Zaterdag
GEO MIST ANDERMAAL SCOREND VERMOGEN
GEO moest op bezoek bij Tynaarlo. Onder prima omstandigheden werd de uiterst vriendschappelijke wedstrijd, onder leiding van een 79-jarige arbiter, afgewerkt. Voor GEO was het de kans om de wrange smaak van vorige week, de onnodige nederlaag tegen Beilen, weg te spelen. Dat lukte echter niet. In een wedstrijd die gelijkwaardig was, kreeg GEO al in de tweede minuut de kans om op voorsprong te komen. De lob van Bart van de Tuuk miste het doel maar net. Tynaarlo probeerde GEO onder druk te zetten maar de Garmerwolders creëerden in de omschakeling diverse goede kansen.

In de 25e minuut ging het voor GEO mis. Keeper Remco Been schatte een simpele voorzet verkeerd in. Hij wilde de bal oprapen maar de spits van Tynaarlo was hem net iets te slim af en zette zijn voet ertussen om de bal daarna in het net te laten belanden: 1-0.  Na deze domper pakte GEO het weer goed op en waren er mogelijkheden genoeg om de achterstand weg te werken.  Bart van de Tuuk, Alex Sarfo en Aron van Geffen hadden het vizier niet op scherp staan of de keeper lag in de weg.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Met twee ploegen die elkaar goed in evenwicht wisten te houden. Beide ploegen hadden het verdedigend goed voor elkaar. De 2-0 voor Tynaarlo in 70e minuut kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Een afstandsschot belandde pardoes achter keeper Remco Been. Ook na deze teleurstelling bleef GEO er in geloven. In de resterende tijd kregen zowel Bart van de Tuuk als Aron van Geffen nog hele grote kansen om minimaal een verdiend punt uit Tynaarlo weg te slepen maar het zat qua scoren niet echt mee.

Leendert Nieborg (GEO): ‘Het bekende probleem van het scorend vermogen van de dit seizoen stak weer zijn kop op. Veel kansen creëren maar niet afmaken. Door de vele wisselingen in de selectie op zaterdag is het sowieso een vreemd seizoen. Na de winterstop hebben we in het begin met een redelijk vast team gespeeld en van de zeven wedstrijden er zes gewonnen. De laatste wedstrijden ging het weer mis en waren er wekelijks diverse spelers afwezig. Dat breekt je dan weer op.’

 

5e Klasse F Zaterdag
SC ANGELSLO – WAGENBORGER BOYS    6 – 2

Doelpunten Wagenborger Boys: Wesley Sannes en Ruben de Gries.

VVS – DAMACOTA    1 – 6
Doelpunt VVS: Leon Boer

 

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN KRIJGT KLOP VAN BNC

Siddeburen is er niet in geslaagd om BNC een hak te zetten. De thuisclub streed voor een periode en moest hoe dan ook winnen. De eerste mogelijkheid was voor Siddeburen, maar de inzet van Julian Pot ging net naast. Daarna gaven de bezoekers teveel ruimte weg en daar wist BNC handig mee om te gaan. Justin Jacobs (2) en Jersey Stuut zorgden voor een 3-0 ruststand. Dat viel nog alleszins mee, want doelman Thomas Hartman wist de gastheren een paar keer van scoren af te houden. Na rust ging het beter met Siddeburen en waren er mogelijkheden via invaller Egbert Bosma en Julian Pot. Laatstgenoemde scoorde uit een vrije trap 3-1. Het slotakkoord was echter voor BNC dat via Justin Jacobs de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

5e Klasse C Zondag
GROEN GEEL – FARMSUM    1 – 2
Doelpunten Farmsum: Xander Zuur en Teun Westerhuis

SV WOLTERSUM – ALTEVEER    2 – 0
Doelpunten SV Woltersum: Vincent Jonkman en Cees bij de Leij.

USQUERT – KWIEK    9 – 6
Rick Wessels 1-0; Papis Sancho 2-0; Karim Layeb 3-0; Rowan Velthuijzen 3-1; Rick Wessels 4-1; Rick Wessels 5-1; Mohammed Hdada 5-2; Coen Solissa 5-3; Karim Layeb 6-3; Livai Chotkan 6-4; Rick Wessels 7-4; Papis Sancho 8-4; Livai Chotkan 8-5; Rick Wessels 9-5; Coen Solissa 9-6.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"