Stedum en Noordpool UFC vermaken publiek

Op het sportveld aan de Bedumerweg in Stedum heeft het publiek geen gelegenheid gekregen om zich te vervelen. Het duel tussen de plaatselijk favorieten en het bezoekende Noordpool UFC eindigde namelijk in een doelpuntenregen. Op het veld kon geen winnaar worden aangewezen, omdat het duel in 4-4 eindigde, buiten de lijnen was het publiek in dit geval de lachende derde. Zij hadden zich kostelijk vermaakt met het aantrekkelijke duel, waarin twee ploegen in actie kwamen die vol voor de winst gingen.

Noordpool UFC had nog een rekening open staan, want op eigen veld ging men eerder dit seizoen met 2-3 onderuit tegen het team van trainer Cris Feldman. In het nieuwe oranje tenue trad men het geelzwart van Stedum tegemoet. Dat moest het zonder topschutter Tiemen Dijk doen. Hij was namelijk geschorst. Er liepen echter wel wat meer spelers rond die de Uithuizers wel pijn wilden doen. En dat gebeurde al vrij snel. Doelman Egbert van der Bijl zat mis bij een hoge bal vanaf de linkerkant, waarna Jasper Tillema binnen vijf minuten dankbaar profiteerde: 1-0. Noordpool UFC probeerde zich te herstellen, maar echt gevaarlijk worden lukte vooralsnog niet. Toch was het Jan Bekkering die er in de 19e minuut in slaagde om goalie Tomas Reker het nakijken te geven: 1-1. Een fanatiek spelend Stedum was er veel aan gelegen om een en ander weer recht te trekken, maar dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan. Er moest gewacht worden tot de 38e minuut alvorens er weer een goal bejubeld kon worden. En andermaal was het Stedum dat de leiding wist te nemen, nu door een voltreffer van Lars Hofman. Hij speelde zich op links knap vrij en plaatste de bal in de benedenhoek: 2-1. Veel lol beleefde de thuisploeg niet aan die treffer, want nog geen zestig seconden later liet Jarickson Saragoza zien waarom hij de clubtopscorer van Noordpool UFC is. De spits maakte er 2-2 van en met die stand leek er ook te worden gerust. Dat was echter niet het geval, want het was andermaal Jarickson Saragoza die zich vlak voor de thee liet bejubelen en er voor zorgde dat Stedum na de pauze iets recht te breien had: 2-3.

Na de doelwisseling bleef het spelbeeld ongewijzigd. Beide ploegen lagen elkaar goed en gaven geen duimbreed toe. De gastheren moesten in de achtervolging, maar het herstel van Stedum liet even op zich wachten. Na 65 minuten vermakelijk voetbal, dat niet altijd hoogstaand was, wist Sverre Bode goalie Egbert van der Bijl te kloppen en bracht de teams daarmee weer op gelijke hoogte. En dus kon de goed leidende arbiter Koster voor de zesde keer naar de middenstip wijzen: 3-3. Het leek tien minuten later nog erger te worden voor Noordpool UFC toen Lars Hofman het duel wist te kantelen en de gastheren voor de derde keer op voorsprong mikte: 4-3. De Uithuizers bleven het geloof houden dat ze in Stedum niet hoefden te verliezen, maar maakten het wel spannend. Het duurde namelijk tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd alvorens de bezoekers konden juichen. Jarickson Saragoza schoot van een meter of twintig de bal hoog in het doel van Stedum: 4-4. Dat zou ook de eindstand worden van het qua scoreverloop enerverende treffen op het zonnige Stedumer sportpark.

Cris Feldman (Stedum): ‘Het publiek was natuurlijk de grote winnaar. Ik vond het wel een vrij chaotische wedstrijd op een hard veld. We hebben in ieder geval laten zien dat we alle facetten van het spel beheersen. We hebben aan de leiding gestaan, moesten een achterstand goed maken en stonden op zeker moment gelijk. Alleen de volgorde hadden we graag anders gezien. En het mag ook wel eens gezegd worden, ik vond de scheidsrechter erg goed fluiten.’

Klaas van der Ploeg (Noordpool UFC): ‘Dit is een meer dan verdiende remise en een uitslag die ook wel een beetje bij ons seizoen past. Onze doelstelling was om het plezier in het spelletje terug te brengen en met een jonge selectie van eigen spelers aan de slag te gaan. Bij vlagen en periodes zijn we prima voor de dag gekomen, maar ook hebben we mindere wedstrijden en trainingen gekend. Dat hoort nou eenmaal bij de jonge spelers, dat zie je nu maar weer. Als we naar de stand kijken en het plezier en de positiviteit die er weer is, dan hebben we het prima gedaan deze competitie.’

* Stedum – Noordpool UFC 4-4 (2-3). Jasper Tillema 1-0; Jan Bekkering 1-1; Lars Hofman 2-1; Jarickson Saragoza 2-2; Jarickson Saragoza 2-3; Sverre Bode 3-3; Lars Hofman 4-3; Jarickson Saragoza 4-4.

No Replies to "Stedum en Noordpool UFC vermaken publiek"