Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht van deze week is een van de laatsten van dit seizoen. Daarin is voor veel clubs duidelijkheid geschapen voor de rest van dit voetbaljaar. Dat geldt nog niet voor tweedeklasser SV Bedum en de vierdeklassers Noordwolde en SC Scheemda. De Bedumers willen ten koste van alles voorkomen dat men volgend jaar in de derde klasse terecht komt, terwijl Noordwolde daar via de nacompetitie graag heen zou willen. Zaterdag hebben ze wel een misstap gemaakt en moeten nu maar afwachten hoe het seizoen gaat aflopen. SC Scheemda hoopt volgend seizoen opnieuw in de vierde klasse uit te komen en moet dat via de nacompetitie zien te bewerkstelligen.

2e Klasse J Zaterdag
WEINIG TE HALEN VOOR SV BEDUM IN DUEL MET DRENTHINA
SV Bedum had op eigen veld een stunt nodig tegen koploper Drenthina om zichzelf een prima dienst te bewijzen in de strijd tegen degradatie naar de derde klasse. Het zat er echter geen moment in voor de thuisclub, die een redelijk kansloze wedstrijd speelde. Zelf wisten de paarshemden weinig te creëren en gevaarlijk werden ze ook niet. De gastheren kozen te snel voor de lange bal en dat leverde niets op. Zeker niet tegen een lastig te bespelen ploeg als Drenthina. Die hebben meerdere kwaliteiten in huis om een duel naar zich toe te trekken. De eerste helft hadden ze dat al kunnen doen, maar lieten de Drenten dat na. In Bedum hoopte men dat de gasten de kampioensstress in de benen zou slagen. Dat leek ook zo te zijn, maar na de doelwisseling speelden ze dat weer van zich af en scoorden ze via Stijn Wiebing en Roland Koops: 0- 2. Dat zou ook de eindstand worden. Geluk bij een ongeluk was voor SV Bedum dat FC Lewenborg niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel in het duel met Grijpskerk. De Stadjers gaan komend weekeinde op bezoek bij Drenthina en de Bedumers reizen af richting Kollum om het daar tegen de plaatselijke favorieten op te nemen. ‘Het wordt in ieder geval een spannend slot van het seizoen’, aldus coach Gerben Wollerich van SV Bedum (zie foto boven).

3e Klasse C Zaterdag
SC LOPPERSUM – HFC ’15 0 – 1
Meer dan de sportieve plicht vervullen zit er voor SC Loppersum niet meer in tijdens de laatste voetbalactiviteiten van dit seizoen. Zaterdag werd namelijk met 0-1 van HFC ’15 verloren en was de laatste kans op het bereiken van de nacompetitie wel verkeken. De Lopsters kregen in het eerste bedrijf genoeg mogelijkheden om aan de leiding te komen, maar beten zich vooral kapot op een uitstekend acterende doelman van de tegenstander. Daarentegen had het team van trainer Heiko van den Berg over geluk niets te klagen, want na een half uur moest Marvin Hoeksema redding brengen op een inzet, die via de paal uiteindelijk in zijn handen belandde. Na de thee kreeg HFC ’15 meer vat op de wedstrijd. Ze moesten ook wel, want de club was nog niet veilig. Bij SC Loppersum was de fut er wel een beetje uit en na ruim een uur spelen tekende Don Westra voor de enige treffer van de middag: 0-1. De Lopsters probeerden nog wel iets terug te doen, maar op een gevaarlijke hoekschop na bleef het bij proberen en dus was de nederlaag een feit.

4e Klasse D Zaterdag
NOORDWOLDE VERLIEST VAN NIEKERK
Na acht wedstrijden op rij, waarvan zeven overwinningen, heeft Noordwolde weer eens een nederlaag moeten incasseren. Dat gebeurde met 2-0 in en tegen Niekerk, waardoor het team van trainer Marinus Siekman het behalen van nacompetitievoetbal ineens niet meer in eigen hand heeft.

De geelzwarten reisden behoorlijk gemankeerd af naar Niekerk. Door veel personele problemen zoals schorsingen, blessures en weekendjes weg bleven er maar acht vaste waarden over en werd de selectie aangevuld met spelers die al meer dan een jaar niet hadden gevoetbald zoals Silvan Havinga en Joram Wijnstra. Verder werd een beroep gedaan op spelers van het tweede elftal en de JO19 van de club. Het duel ging aanvankelijk gelijk op, al had Noordwolde in het eerste bedrijf wel de betere kansen. Silvan Havinga en Jesse Hijlkema kregen het leer echter niet tussen de palen door. Vlak voor rust vloog een inzet van Niekerker Tom Guikema van een meter of twintig in de bovenhoek en dat betekende en domper voor Noordwolde: 1-0.

Na de doelwisseling hadden de gasten een kwartier lang het betere van het spel. Een kopbal van Marco Vos ging in die fase net over, Jesse Hijlkema raakte de paal en Joram Wijnstra mikte net naast. Ook de doelman van Niekerk liet zien over prima reflexen te beschikken om de gelijkmaker te voorkomen. Na ongeveer zeventig minuten vloeiden de krachten weg bij Noordwolde en waren het de gastheren die een aantal enorme kansen kregen. Een daarvan leidde tot de op dat moment terechte 2-0 van Frank Renkema. Het duel was toen wel gespeeld. Komend weekeinde zal er op eigen veld van FC Grootegast gewonnen moeten worden om het toetje alsnog in de wacht te slepen. Daarbij is Noordwolde overigens wel sterk afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

4e Klasse E Zaterdag
ZEC VERVULT ZIJN SPORTIEVE PLICHT IN DUEL MET OMLANDIA
Het Zandeweerster ZEC heeft, met elftalleider Jari Koopman voor één dag als interim-trainer, gedaan wat het moest doen in de thuiswedstrijd tegen Omlandia. Voor de gastheren stond er niets meer op het spel, maar er werden geen cadeautjes weggegeven. De Ten Boersters kregen met 3-2 klop in een wedstrijd die ze misschien wel hadden moeten winnen, maar teveel kansen lieten liggen.

De gasten begonnen matig aan het treffen, dat gewonnen moest worden om in ieder geval op een verlengstuk van de competitie te mogen hopen. De eerste twintig minuten gingen nog aardig gelijk op. Daarna kreeg Omlandia de overhand en reeg het de kansen aaneen. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat gebeurde dan ook. Na goed druk zetten van Ferry Knol was het Remco Bolhuis die de score wist te openen: 0-1. Lang duurde de vreugde over die treffer niet. Meteen na de tweede aftrap van de dag werd een lange bal van ZEC door Fabio Marongiu gemist, meteen uit de lucht geplukt door Jarno van Ellen en tot doelpunt gepromoveerd: 1-1. Dat was een fikse tegenvaller voor de bezoekers. Tijdens de thee werden de tussenstanden op de andere velden bekeken en groeide het besef dat er wat te halen viel. De start van het tweede bedrijf was echter niet goed. Robin Stoter zorgde voor 2-1 en het feit dat Omlandia in de achtervolging moest. Een prachtige vrije bal van Fabio Marongiu leidde tot de 2-2 en daarna werd de jacht op de voorsprong geopend. Ook nu lieten de gasten flink wat mogelijkheden liggen om daar uit te scoren. Ondertussen sijpelde het bericht door dat Poolster in Zeerijp op achterstand stond en gooide Omlandia in Zandeweer de deur helemaal open omdat er een driepunter werd gevraagd. Een goed uitgevoerde counter en een assist van Davey Haan leverde ZEC de 3-2 op van Sjaak Wieringa en Omlandia een fikse kater. Op het moment dat de Ten Boersters er hadden moeten staan, gaven ze niet thuis.

Jari Koopman (ZEC): ‘’Ik ben trots op de spelers. We hebben strijd geleverd en het Omlandia knap lastig weten te maken. Uiteindelijk kunnen we stellen dat we, ondanks de perikelen rondom het vertrek van Wilhem van der Wiel, een prima seizoen hebben gedraaid. We hebben de wedstrijd tien minuten voor het einde nog even laten stilleggen om afscheid te kunnen nemen van Jelle Rozeboom. Hij gaat namelijk in Spanje studeren.’’

Martijn Smit (Omlandia): ‘’Ik kan het nu wel weer relativeren, al blijft het jammer natuurlijk. Dit is voor ons een ontwikkelingsjaar geweest, waarin veel jeugd is ingepast en dat brengt wisselvalligheid met zich mee. Daarbij is het ook een jaar geweest dat de groep een nieuwe trainer kreeg en voor beide partijen is dat ook even wennen. Al met al denk ik dat we een mooie basis hebben gelegd om volgend seizoen op verder te bouwen.’’

* ZEC – Omlandia 3 – 2 (1-1). Remco Bolhuis 0-1; Jarno van Ellen 1-1; Robin Stoter 2-1; Fabio Marongiu 2-2; Sjaak Wieringa 3-2.

SC SCHEEMDA NACOMPETITIE IN, RZ BAFLO DEGRADEERT
Dat de belangen groot waren tijdens de wedstrijd RZ Baflo tegen SC Scheemda mocht duidelijk zijn. Om zeker te zijn van nacompetitie mochten de Scheemders niet verliezen, voor de thuisclub gold dat men moest winnen om alles in eigen hand te houden. De gasten wisten het treffen met 0-3 te winnen en hebben daardoor nog altijd zicht op klassebehoud. Voor de roodzwarten waren de druiven zuur, want Poolster verloor van De Fivel, waardoor RZ Baflo het kind van de rekening werd en volgend seizoen opnieuw in de vijfde klasse moet uitkomen.

De wedstrijd begon onder warme omstandigheden en RZB wilde fysiek de strijd aangaan met SC Scheemda. Daar waar er in het verleden op basis van die insteek iets viel te halen ging deze vlieger nu niet op. Daar waar het moest waren de mannen van SC Scheemda meer ‘kerels’ dan de spelers van de roodzwarten. SC Scheemda kende een bliksemstart door een fantastische uithaal van Niek Smit van ruim dertig meter. De bal stuitte perfect op en Smit nam het leer vol op zijn pantoffel om de bal binnen vijf minuten achter de kansloze Bafloër goalie Rick Folkerts te deponeren: 0-1. Aan de bal waren de bezoekers de betere ploeg en RZB kon in de eerste helft alleen dreiging veroorzaken door de hoge ballen die de zestien meter werden ingebracht, hetgeen in het eerste bedrijf niet tot een doelpunt zou leiden. Gesteund door de 0-1 kreeg SC Scheemda meer kansen. Thijs Heeg kon uit een corner van Marvin Ab vrij inkoppen in de 23e minuut maar Folkerts ranselde de bal knap uit het doel. Uiteindelijk bleef het bij die een treffer in het eerste bedrijf. Toen de berichten doorsijpelden dat De Fivel bezig was met stunten, was de verwachting dat RZB nog een keer alles op alles zou zetten om niet rechtstreeks te degraderen. De thuisclub probeerde het en kreeg de grootste kans in de 51e minuut. Alleen voor de Scheemder goalie schoot Duncan Torrenga echter naast en daarmee was, gezien het restant van de tweede helft, een ommekeer wel van de baan. SC Scheemda bleef duels winnen en was aan de bal beter. Na een uur spelen was het Niek Smit die diep gestuurd werd door Kasper Stoppels. Hij was scherper dan de uitkomende doelman en tikte de 0-2 binnen. Lange tijd bleef die stand staan, waarna Niek Smit een uitstekende wedstrijd bekroonde met zijn derde van de middag. Vanaf links naar binnen gekomen haalde hij hard en droog uit: 0-3.

Willem Kluin (RZ Baflo): ‘’We kregen het niet voorelkaar om echt druk op SC Scheemda te zetten. De kans van Duncan was het moment om terug in de wedstrijd te komen. Dat lukte niet en dus waren we afhankelijk van de uitslag in Zeerijp bij De Fivel. Daar viel uiteindelijk in de extra tijd de 4-3 en voor ons betekende dat einde oefening. We hebben te weinig gebracht en de doelpunten te gemakkelijk weggegeven. Zelf scoorden we daarentegen heel moeilijk. Ik wil Baflo bedanken voor het fantastische seizoen dat we vorig jaar hebben gehad en ik heb er alle vertrouwen in dat ze volgend seizoen aan een nieuw team gaan bouwen voor de komende jaren.’’

Gerrie Drent (SC Scheemda): “Ik heb mijn ploeg op alle fronten nog niet zo goed gezien deze competitie en dat mijn spelers deze wedstrijd hebben uitgekozen om te vlammen is achteraf, door de overwinning van De Fivel, heel mooi. Nu de nacompetitie in en wat nodig is om erin te blijven is soms onduidelijk maar het spel van vandaag is de manier. Mochten wij dit spel vasthouden dan kunnen wij ons handhaven en dat is nog altijd het doel.’’

* RZ Baflo – SC Scheemda 0-3 (0-1). Niek Smit 0-1; Niek Smit 0-2; Niek Smit 0-3.

5e Klasse D Zaterdag
NOORDPOOL UFC KLOPT UITGEBLUST KRC
In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft Noordpool UFC thuis verdiend gewonnen van KRC. Bij de Kantsters was de fut er wel een beetje uit. Er waren al wat geblesseerden, maar daar kwamen gedurende het duel nog wat bij. De Uithuizers hadden de hele wedstrijd de overhand, maar KRC gaf goed partij en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Verder dan twee tegentreffers wisten ze echter niet te komen. Noordpool UFC won het duel uiteindelijk met 4-2, mede dankzij drie treffers van Jaden Faleye.

Vanaf de eerste aftrap van de middag nam de thuisploeg het initiatief en liet een aantal mooie combinaties zien. Invaller-doelman Dirk Pijl reageerde attent op inzetten van Jarickson Saragoza, Mohammed Mahdi en Jasper Eerelman. Na een goed lopende aanval over de rechtervleugel, waarbij Jodrick de Cuba en Jasper Eerelman waren betrokken, werd in de 15e minuut Jaden Faleye diep gestuurd. De rappe buitenspeler liet doelman Pijl kansloos en scoorde de op dat moment dik verdiende 1-0. Na deze treffer verzuimde Noordpool UFC om KRC definitief in de touwen te schieten omdat het hoge tempo van de openingsfase niet kon worden doorgezet. Het spel werd hierdoor stroperig en onzorgvuldig en bood de gasten de mogelijkheid op een aantal uitbraken. Goalie Egbert van der Bijl kon eerst nog een tegentreffer voorkomen, maar in de 33e minuut was hij kansloos toen KRC optimaal profiteerde van een slap verdedigende thuisploeg en via Louis de Blecourt werd het 1-1. De gelijkmaker gaf de geelzwarten kennelijk de impuls die ze nodig hadden en in de 36e minuut toonde Mohammed Mahdi zijn technische vaardigheid. Hij brak aan de linkerkant door de verdediging van KRC. Zijn inzet werd nog gepareerd door doelman Pijl maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van wederom Jaden Faleye: 2-1.

Noordpool UFC drukte nu door en drie minuten later was het opnieuw raak. Jarickson Saragoza werd door Jan Bekkering met een prima steekbal voor het Kantster doel gezet en ondanks dat Pijl bijna de bal kon onderscheppen, lukte het de Uithuizer topscorer om zijn totaal aantal doelpunten op 26 te brengen en daarmee de ruststand op 3-1 te bepalen. Na de thee wilden de gastheren de wedstrijd definitief beslissen en drukten KRC meteen terug op eigen helft. De bal werd goed rond gespeeld en er kon gevaar in het strafschopgebied gesticht worden. Pijl wist zijn ploeg aanvankelijk overeind te houden, maar was in de 58e minuut kansloos op de inzet van andermaal Jaden Faleye. Met deze derde treffer zorgde hij voor een geruststellende 4-1 voorsprong. Meteen na deze treffer liep Jarickson Saragoza een spierblessure op. Hij werd vervangen door Wessel Bijlenga die zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht speelde door een verhuizing. Omdat bij Noordpool UFC de krachten wegvloeiden en ook Jan Bekering en Mohammed Mahdi uit voorzorg werden gewisseld, kon KRC een aantal keren gevaarlijk worden omdat bij Noordpool UFC de organisatie even weg was. Nadat Noordpool-doelman Jasper Zuidema, die collega Egbert van der Bij in de rust had afgelost, in de 67e nog attent een doelpoging onschadelijk had gemaakt, had hij in de 69e minuut het nakijken toen een inzet van Jasper Fraaij via de onderkant van de lat het doel in stuiterde: 4-2.

In de laatste fase van de wedstrijd konden beide ploegen niet meer imponeren. De koek was op, mede door de warmte, en het tempo viel ook weg. Na negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Caspers de wedstrijd naar het einde en dat betekende ook het einde van de competitie van beide ploegen. Noordpool UFC eindigde met deze zege op de zesde plaats met 31 punten uit 22 wedstrijden, Een klassering waar voor de competitie direct voor was getekend. Het doelsaldo zegt veel over de aanvallende en risicovolle speelwijze dit seizoen met 61 gescoorde doelpunten maar ook 62 tegentreffers waardoor de toeschouwers bij de Uithuizers in ieder geval aan hun trekken zijn gekomen. Voor KRC gold dat men in ieder geval drie ploegen onder zich wilde houden en in die missie zijn de Kantsters ook geslaagd. Het werden er uiteindelijk zelfs vier.

WARFFUM WERKT ACHTERSTAND WEG, MAAR GRIJPT NAAST NACOMPETITIE
SGV leek hard op weg om ook de laatste wedstrijd van de competitie in een overwinning om te zetten. De thuisploeg was namelijk vooral in de eerste helft heer en meester op het sportpark Onder de Juffer in Schildwolde. Dat was niet wat Warffum voor ogen had, want de gasten hadden een resultaat nodig om voor nacompetitievoetbal in aanmerking te komen. De gastheren hadden nog een appeltje te schillen met hun opponent. Twee jaar geleden stond half Schildwolde klaar voor het onderlinge treffen op tweede paasdag dat beslissend zou zijn voor de periode, maar Warffum kwam niet opdagen. Zoals gezegd ging de kampioen van 5D furieus van start en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat er halverwege de wedstrijd een 3-0 voorsprong genoteerd kon worden. En drie keer was het topschutter Jord Blokker die het net wist te vinden. Na de doelwisseling liet de thuisclub twee enorme mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Dat lieten ze na en vervolgens liet Warffum het net wel bollen. Giovanni Renses (2) en Rick Raat zorgden er voor dat de achterstand werd weggeveegd: 3-3. Warffum had veerkracht getoond en even leek het er zelfs nog op dat ze er in de 88e minuut met de winst vandoor zouden gaan, maar de derde treffer van Giovanni Renses werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Daar werd langs de lijn nogal aan getwijfeld, maar de beslissing bleef staan. Omdat de andere uitslagen in het nadeel van de Warffumers waren uitgevallen, stond de ploeg van trainer Nico de Vries na het laatste fluitsignaal met lege handen. Het doelsaldo van concurrent FC LEO was namelijk beter dan dat van de ‘kanaries’, waardoor de Leensters wel om promotie mogen spelen.

ZEESTER EN STEDUM DELEN DE BUIT IN FEESTVIEREND ZOUTKAMP
Dat voetbal, teveel gerstenat en Pinksterfeesten niet samen gaan was zaterdag wel te zien aan de prestatie van het Zoutkamper Zeester. Het elftal van trainer Jaap van der Ploeg was niet vooruit te branden. Langs de kant was de ergernis bijna voelbaar. De thuisclub kon de energie bijna niet opbrengen om het ene been voor het andere te zetten. Stedum daarentegen verscheen fris en monter aan de start en kwam dan ook terecht op voorsprong dankzij een heerlijk afstandsschot van Sverre Bode. Ze lieten na om Zeester nog meer pijn te doen. Een korte opleving van de gastheren leidde na de onderbreking tot twee doelpunten van Alex Zijlstra (2-1) en op dat moment leken de mannen uit het vissersdorp weer bij zinnen te zijn. Tomas Reker wist zelfs nog een strafschop te stoppen namens Stedum. Als gevolg van miscommunicatie wist Stedum via Jitse Bode, die zijn laatste wedstrijd in het geel met zwart speelde, en Yannick van den Berg echter doel te treffen en zo stond Zeester andermaal op achterstand: 2-3. Een rake kopbal van Wouter Zwart zorgde er voor dat er uiteindelijk een 3-3 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan. Wat coach Jaap van der Ploeg van Zeester betreft een wedstrijd om snel te vergeten. Zijn team kan zich opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.

EENRUM VERLIEST VAN OKVC
Eenrum heeft de uitwedstrijd tegen OKVC verloren. De bal lag er binnen drie minuten al in bij Eenrum en na een kwart wedstrijd hadden de gasten die marge weten te verdubbelen. Jasper Ludema en Pieter Sieperda tekenden voor de treffers. In de tweede helft deed Eenrum via Lucas Niezemuller iets terug (1-2), maar dat zou niet genoeg blijken te zijn. Twee minuten later was het namelijk Rick Breemhaar die de eindstand op 1-3 wist te bepalen. Qua ranglijst kon coach Gert Jan van Dijken niet tevreden zijn, maar hij vindt wel dat Eenrum dit seizoen stappen heeft gemaakt. ‘Eenrum is een beter voetballende ploeg geworden’, liet hij zich na afloop ontvallen.

EZINGE KLOPT MEEDHUIZEN IN DOELPUNTRIJK TREFFEN
In een zeer open wedstrijd tussen twee flink gehavende teams zijn zaterdag op het sportpark in Feerwerd elf doelpunten gevallen. Gastheer Ezinge trof de roos één keer vaker dan Meedhuizen en won het duel dan ook met 6-5. Nadat de Ezingers op een 1-0 voorsprong waren gekomen dankzij een goal van Wiebe Leistra, maakte Meedhuizen dankbaar gebruik van de ruimte die de thuisclub liet liggen en draaide de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Vervolgens was het andermaal Wiebe Leistra die doel trof en de ploegen daarmee op gelijke hoogte wist te brengen. Na een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Steven Werkman wisten de bezoekers andermaal aan de leiding te komen en met die 2-3 brak ook de rust aan. Na de pauze gingen de ploegen vrolijk verder met scoren. Jasper Dijkstra zorgde voor 3-3, waarna het weer de beurt was aan Meedhuizen: 3-4. Steven Werkman zorgde voor 4-4 en in de laatste fase van het duel werd het alleen maar gekker met het scoreverloop. Werkman maakte er 5-4 van, Meedhuizen trok de stand weer gelijk en uiteindelijk was het opnieuw Steven Werkman die doel wist te treffen. Het was zijn derde en niet minst belangrijke, want het doelpunt was goed genoeg om de driepunter over de streep te trekken.

5e Klasse E Zaterdag
GEO SPEELT GOED, MAAR HOUDT ER NIETS AAN OVER
GEO heeft op de zaterdag voor Pinksteren misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, maar stond na negentig minuten voetbal tegen BSVV opnieuw met lege handen staan. Het duel stond een beetje in het teken van de blamage van de vorige wedstrijd weg te poetsen. Toen ging GEO met maar liefst 7-1 onderuit, al was GEO destijds wel danig verzwakt.

In een gelijk opgaande wedstrijd was het eerste noemenswaardige moment in de 5e minuut. Het schot van Alex Sarfo werd door de keeper van BSVV verkeerd ingeschat. De bal rolde via zijn handen echter net naast het doel. In de 9e minuut werd de 0-1 gescoord. Een lange bal werd door spits Jordy de Groot met een boogbal achter Remco Been geplaatst. Als het zo was bedoeld zou je zeggen een wereldgoal, maar de spits gaf later toe dat zijn schot was bedoeld als voorzet en gelukkig in het doel terecht was gekomen. Een tegenvaller voor GEO want in het verdere verloop van de eerste helft creëerde BSVV zich geen uitgespeelde kansen meer. De club die graag weer wil promoveren naar de vierde klasse, had de handen meer dan vol aan de Garmerwolder thuisclub. GEO was minimaal gelijkwaardig en bij vlagen in de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij. In de 36e minuut had Bart van de Tuuk GEO weer op gelijke hoogte moeten zetten. Oog in oog met de keeper schot hij de bal in het zijnet. De verdiende gelijkmaker kwam er alsnog in de 43e minuut. Nadat de Drentse doelman tot twee keer toe redding had weten te brengen, kwam de 1-1 alsnog op het scorebord. De bal, uit een toegekende corner, werd door Alex Sarfo ingekopt en via een speler van BSVV belandde de knikker in het doel: 1-1.
Ook de tweede helft was voor de neutrale toeschouwer het aanzien meer dan waard. Ze zagen twee ploegen die er een echte wedstrijd van maakten. BSVV wilde winnen om in de eindrangschikking een betere loting voor de nacompetitie te krijgen en GEO wilde laten zien dat de lage klassering een vertekend beeld geeft van de daadwerkelijke kwaliteiten van de ploeg.
Een moment van onachtzaamheid in de 57e minuut werd de gasten echter fataal. De corner, verkregen in een omschakelmoment, werd achter Remco Been gekopt en andermaal was Jordy de Groot de gevierde man: 1-2. Daar waar in het verleden nog wel eens de kopjes gingen hangen was hiervan deze middag helemaal geen sprake. GEO ging op jacht naar de gelijkmaker. Zowel Bart van de Tuuk als Aron van Geffen hadden de kans om de verdiende gelijkmaker te scoren. De grootste kans was voor Van Geffen. Na een prima solo had hij de bal van dichtbij voor het inschieten. Hij mikte echter te hoog.

Wat na de wedstrijd overheerste was toch wel de teleurstelling van het verlies. Een prima wedstrijd gespeeld en toch weer niet de beloning van minimaal een punt. Het probleem is de laatste weken al het scorend vermogen. Dat kan aan de kwaliteit liggen, maar ook ontbreekt een beetje het geluk wat je soms mee moet hebben.
Leendert Nieborg (GEO): ‘’De spelers hebben vanmiddag aangetoond dat, mits we volledig zijn, kwaliteit genoeg in het team hebben om minimaal om de plekken vijf of zes te kunnen spelen. De huidige klassering is door de vele wisselingen die wekelijks hebben moeten plaatsvinden te verklaren. Ik moet de spelers een compliment geven voor het vertoonde spel. Het is echt klasse wat ze hebben laten zien.’’

5e Klasse F Zaterdag
WAGENBORGER BOYS – NWVV 6 – 1

Arjan Haveman 1-0; Wesley Sannes 2-0; Milan Duursma 2-1; Wesley Sannes 3-1; Erik Kort 4-1; Erik Kort 5-1; Erik Kort 6-1.

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN – GIETERVEEN 1 – 1
De laatste reguliere competitiewedstrijd van Siddeburen is op eigen veld, met Gieterveen als tegenstander, in een 1-1 remise geëindigd. Voor Siddeburen stond de derde plaats op het spel, Gieterveen kon nacompetitie in de strijd tegen degradatie nog ontlopen.

Om hun ploeg aan te moedigen, was een bus vol supporters meegereisd naar Siddeburen. Zij zagen dat beide ploegen voor de rust weinig echte kanen kregen. Mede door de tussenstanden op de andere velden had Gieterveen aan een gelijkspel genoeg om volgend seizoen ook in de vierde klasse te mogen uitkomen. In de 71e minuut kwam dat doel een stuk dichterbij toen de bal op elf meter van het Siddebuurster doel werd gelegd na een overtreding van goalie Thomas Hartman en dat buitenkansje lieten de gasten niet liggen: 0-1. Voor die treffer had Siddeburen al moeten scoren. Matthijs Hensen schoot echter op de paal en Wesley Hartman schoot uit een goede positie net over. De gelijkmaker kwam er wel, al was het dan ook pas in de 88e minuut. Een voorzet op maat van Jelmer de Weerd werd door Rik Moesker tussen de palen door gekopt: 1-1. Na het laatste fluitsignaal kon Gieterveen een feestje vieren omdat klassebehoud veilig was gesteld. Siddeburen maakt zich nu op voor nacompetitie om promotie naar de derde klasse.

5e Klasse C Zondag
KLOOSTERBUREN SLUIT AF MET REMISE TEGEN WEDDE

De laatste competitiewedstrijd van Kloosterburen op de zondagmiddag, met Wedde als tegenstander, is op eigen veld in een 2-2 remise geëindigd. De gastheren kwamen prima uit de startblokken. Binnen drie minuten was het Jorn Bolt die een vrije trap van Peter Reitsma op de juiste waarde wist te taxeren. Bolt schoot de bal van afstand met een stuit over de goalie van Wedde heen tegen het nylon: 1-0. Wedde liet zich niet onbetuigd en kwam langszij dankzij een treffer van Brian Kuiper, die doelman Sander Adema het nakijken gaf: 1-1. Met die stand leek ook de rust aan te zullen breken. Dat was echter buiten de waard gerekend, want de thuisclub wist opnieuw aan de leiding te komen. Een combinatie door het centrum tussen Jorn Bolt en Peter Reitsma leidde tot de 2-1 van laatstgenoemde. Het zeker niet onaantrekkelijke duel, met kansen over en weer, werd met die stand even onderbroken voor de pauze. In het tweede bedrijf was het Wedde dat na 53 minuten spelen opnieuw langszij kwam. Kloosterburen leed balverlies op het middenveld en vervolgens kwam Brian Kuiper oog in oog met Sander Adema te staan. De aanvaller bleef rustig en mikte de 2-2 binnen. De open wedstrijd bleef het aanzien meer dan waard. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken, maar wisten niet nog een keer tot scoren te komen. Coach Willem Kluin was na afloop tevreden over het vertoonde spel van zijn manschappen. ‘Ik denk dat we een mooie wedstrijd hebben gespeeld en ons verblijf op zondag prima hebben afgesloten. We gaan ons nu voorbereiden op het zaterdagvoetbal.’

FARMSUM MAG NA ZEGE HOPEN OP PROMOTIE
Farmsum heeft in eigen huis met 6-2 van SV Woltersum weten te winnen en gaat door deze overwinning als winnaar van de derde periode de nacompetitie in voor promotie naar de vierde klasse. Justin Eigenberg was namens de gastheren de meest succesvolle schutter. Hij scoorde drie keer.

Nog een keer gas geven in de hoop dat het voldoende zou zijn om nacompetitievoetbal te mogen spelen. Dat was wat Farmsum te doen stond in de thuiswedstrijd tegen SV Woltersum. De gastheren hadden alles in eigen hand en dat was vooraf wel een prettige gedachte. Even was het schrikken geblazen toen Woltersummer Cees bij de Leij oog in oog met Damon Vos kwam te staan, maar de aanvaller mikte langs de verkeerde kant van de paal. Het feestje kreeg vervolgens gestalte toen Justin Eigenberg een voorzet van Frank van Dijken wist af te ronden: 1-0. Nadat Xander Zuur een grote mogelijkheid had laten liggen was het andermaal Justin Eigenberg die het doel aan de goede kant wist te raken: 2-0. Daarna fungeerde hij als aangever voor de 3-0 die op naam van Teun Westerhuis kwam te staan. Justin Eigenberg had het behoorlijk op zijn heupen, want hij hoefde de bal slechts binnen te tikken na goed voorbereidend werk van Robert Veenhuis: 4-0. Met die stand begonnen beide ploegen aan de thee en was al wel duidelijk dat de Farmsumers nog niet klaar zijn met het seizoen. In het tweede bedrijf kreeg SV Woltersum de mogelijkheid om dichterbij te komen toen de bal op de stip werd gedeponeerd. Cees bij de Leij miste die opgelegde kans, maar maakte dat later wel weer goed: 4-1. Niet veel later was het weer rak voor de gasten, maar nu was Vincent Jonkman de gevierde man: 4-2. Verder liet Farmsum het niet komen. Teun Westerhuis zorgde met zijn tweede van de middag voor 5-2 en vervolgens vierde JO19-speler Stijn Harkema zijn eigen feestje toen hij de eindstand op 6-2 wist te bepalen.

BELLINGWOLDE – USQUERT 4 – 2

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"