Promotie lonkt voor zegevierend VV Winsum

De ene week weet je jezelf veilig te spelen, zeven dagen later komt het besef dat het seizoen er nog niet op zit omdat je een vervangende periodetitel in de wacht hebt weten te slepen. Trainer Fred de Boer van eersteklasser Winsum wist de boot altijd goed af te houden en concentreerde zich op lijfsbehoud. Na de 1-4 overwinning op GVAV Rapiditas moest hij er echter ook aan geloven. Zijn team had gedaan wat het moest doen en op de andere velden bleken de uitslagen ook nog eens gunstig te zijn uitgevallen. En dus kan de oefenmeester nog geen afscheid nemen. Hij gaat met Winsum de nacompetitie in om promotie naar de vierde divisie. En dat mag een prestatie van formaat worden genoemd.

In de laatste wedstrijd voor Yumé Ramos en Raul Bello moest er nog een keer gas worden gegeven. In ieder geval zorgen om de competitie een waardig slot te geven en in het achterhoofd het idee bewaren dat er misschien nog wel een verlengstuk aan vast zou zitten. De uitslagen op de andere velden moesten daarvoor wel gunstig uitpakken en dus was het niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen spannend. Al vroeg in de wedstrijd werden de groenzwarten met een achterstand geconfronteerd doordat er in verdedigend opzicht teveel werd geknoeid en de bal in het eigen doel verdween. Winsum was zoekende en kwam pas na een kwartier wat beter in de wedstrijd. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Jered Faleye: 1-1. Naarmate de eerste helft vorderde, trok Winsum het initiatief steeds meer naar zich toe. Yumé Ramos, Tim Hoff en Raul Bello lieten echter de mogelijkheden liggen om hun ploeg aan de leiding te helpen. Na ruim een half uur spelen was het echter wel zo ver. Uit een prima pass van Sargon Lahdo knalde Yumé Ramos de 1-2 binnen. En intussen was men buiten het veld druk bezig met kijken hoe het elders stond. Op het speelveld ging Winsum intussen door en was het andermaal Jered Faleye die een goal op zijn naam wist te zetten en daarmee de ruststand op 1-3 bepaalde.

De koffie smaakte de supporters prima, want de concurrenten voor de vervangende periode hadden halverwege steken laten vallen en dus was Winsum vijfenveertig minuten verwijderd van nacompetitievoetbal. Dat het duel met de Stadjers wel beslist was, werd al snel duidelijk toen Jered Faleye zijn derde van de middag liet aantekenen nadat hij twee tegenstanders op het verkeerde been had weten te zetten: 1-4. Het was nu eigenlijk alleen nog afwachten hoe het scoreverloop bij de duels van PKC ’83 en DZOH zou zijn. De naaste concurrenten hadden nog een goal nodig om Winsum van de vierde plaats te verdringen, maar kwamen niet verder dan een gelijkspel. DZOH haalde net zoveel punten (37) als Winsum, maar het doelsaldo deed de Drenten uiteindelijk de das om. PKC ’83 was alleen maar gebaat bij een overwinning op Hoogezand en dan was er zelfs voor Velocitas nog een theoretische kans om een stok tussen de deur te krijgen. Ook zij bleven echter op een remise steken en dus mogen de groenzwarten zich klaarstomen voor het niet misselijke toetje dat hen wacht. De kers op de taart is nu al dat de reserves van Winsum het seizoen als tweede zijn geëindigd in de reserve Hoofdklasse en eveneens een periode op zak hebben. Daardoor mogen zij volgend seizoen deelnemen aan het KNVB-bekertoernooi voor standaardteams.

Fred de Boer (Winsum): ”Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat er een kleine kans is, maar ook dat is een kans en dus moet je er voor gaan. Dat hebben de jongens dan ook gedaan. Vereniging, staf en spelers mogen ongelofelijk trots zijn dat dit binnen enkele jaren is bereikt. En dat allemaal met spelers uit de eigen kweek. Het is onvoorstelbaar hoe dit heeft uitgepakt. De ene week moet je zorgen dat je jezelf veilig speelt en nu spelen we om promotie naar de vierde divisie. Het geeft wel aan hoe dicht alles op elkaar zit in onze klasse. We hebben het een kwartier lang erg moeilijk gehad, maar na de gelijkmaker waren we veel dreigender en gevaarlijker in de omschakeling. Dit elftal kan heel veel als ze elke week maar scherp zijn. Soms liet dit nog wel eens te wensen over, maar over het algemeen kunnen we tevreden zijn. Dit elftal kan nog doorgroeien en de komende jaren veel voor het voetbal in Winsum en omstreken betekenen. Hoe dit ook afloopt, hier gaan we in ieder geval van genieten.”

* GVAV Rapiditas – vv Winsum 1-4 (1-3). Joshua van Dijk 1-0 (e.d); Jered Faleye 1-1; Yumé Ramos 1-2; Jered Faleye 1-3; Jered Faleye 1-4 (foto: Jannes de Boer).

No Replies to "Promotie lonkt voor zegevierend VV Winsum"