SC Loppersum en SIOS sluiten af met nederlaag

VEENDAM 1894 WAST SC LOPPERSUM DE OREN
Alle goede bedoelingen om het seizoen op een waardige manier af te sluiten, konden bij derdeklasser SC Loppersum de prullenbak in. Het team van trainer Heiko van den Berg ging bij Veendam 1894 op bezoek en kreeg met maar liefst 6-0 op de voetbalbroek.

‘Dit is niet iets om trots op te zijn. We kregen nog wel een kans om op voorsprong te komen, maar zij scoorden na een half uur via Winston de Jonge 1-0’, aldus de oefenmeester. Hij moest de laatste klus van dit voetbaljaar zien te klaren zonder Ruben Danhof, Rolf Oosterhuis, Tom Lahuis en de geschorste Ids in het Veld. Omdat er voor de thee niet meer gescoord werd, leek er op zich nog niet zoveel aan de hand. Tijdens de onderbreking moest de geblesseerd geraakte Olav Sleurink worden vervangen. In zijn plaats verscheen Jeffrey Leegstra binnen de lijnen. Kort na de hervatting kopte Hugo Beukema een bal te zacht terug en was het Dinand de Jonge die profiteerde: 2-0. Daarna was het hek van de dam. De Veenkolonialen, die eerder dit seizoen in Loppersum met 0-2 wisten te winnen, liepen bij hun opponent weg dankzij treffers van Lorenzo Langeland, Koen Kort, Winston de Jonge en Ramon de Jong. Door die uitslag wisten de gastheren hun opponent nog op de ranglijst te achterhalen, al was de meerwaarde daarvan dan ook nihil. Toch vond Heiko van den Berg het jammer dat er op deze manier afscheid van het seizoen was genomen. ‘De competitie duurde net even te lang om nog bovenin mee te kunnen blijven doen. Helaas, het is niet anders. We maken ons op voor een nieuwe seizoen in de derde klasse.’

SIOS VERLIEST IN EIGEN HUIS VAN ODV
Het is SIOS niet gelukt om de laatste wedstrijd in de vierde klasse winnend af te sluiten. Tegenstander ODV wist het duel met 1-2 te winnen. De gasten hadden ook nog wel iets om voor te knokken, want een overwinning zou betekenen dat ze de derde periodetitel mochten ophalen.

In het eerste kwartier kreeg SIOS mogelijkheden om op voorsprong te komen. Bo Tukker probeerde het zelfs van grote afstand, maar zag zijn schot over de deklat zeilen. Daarna trok ODV het duel naar zich toe en raakten ze paal en lat. De op dat moment verdiende voorsprong zou er komen. De gasten braken over de zijkant uit, waarna een kopbal van Folkert Hoekstra doeltreffend bleek: 0-1. Vlak voor de doelwisseling zouden de bezoekers de marge verdubbelen. Een afstandsschot van Tijs Welfing belandde in de bovenhoek: 0-2. Na rust leek ODV snel zaken te willen doen, maar stond de paal een derde treffer in de weg. In de tweede helft kwam SIOS beter voor de dag. Een halve omhaal van Jochem Huinder had een beter lot verdiend, maar spatte stuk op de vuisten van de goalie. Er was nu ook veel dreiging via Bo Tukker en Menno Dijkstra, maar de goal leek niet te willen vallen. Die zou er uiteindelijk toch komen. Op aangeven van Dennis Berghuis slaagde Quinten Hogeveen er in om de aansluitingstreffer te maken: 1-2. SIOS drong daarna aan bij de nummer drie van de ranglijst, maar was in de eindfase te slordig om zicht op meer te krijgen. En dus bleef het bij de 1-2 en mogen de Sauwerders volgend seizoen proberen om het verloren gegane terrein vanuit de vijfde klasse terug te winnen.

‘’We kunnen met opgeheven hoofd afscheid nemen van deze zware vierde klasse die je ook als derde klasse light zou kunnen omschrijven. Tot de laatste speelronde hebben we als team gestreden en daar mogen we trots op zijn. Ik als trainer ben dat in ieder geval wel. Ondanks alle tegenslagen hebben we elkaar nooit laten vallen. Volgend seizoen gaan we er als team weer met veel energie en keiharde inzet tegenaan’’, aldus trainer Quincy Dijkstra.

No Replies to "SC Loppersum en SIOS sluiten af met nederlaag"