SV Bedum leeft nog steeds na zege op Kollum

Winnen was de enige boodschap die het vlaggenschip van SV Bedum meekreeg voor de uitwedstrijd tegen Kollum. En als de overige uitslagen ook nog een beetje gunstig zouden uitpakken, zou men zelfs aan rechtstreekse degradatie kunnen ontsnappen. En dat scenario ontvouwde zich op de laatste zaterdag van de meimaand. Het team van trainer Gerben Wollerich wist het duel, na een 1-1 ruststand, met 2-4 te winnen en dus mogen de paarshemden via de nacompetitie proberen om het vege lijf alsnog te redden.

Wie na een halve competitie had durven voorspellen dat SV Bedum volgend seizoen ook nog in de tweede klasse zou uitkomen, was waarschijnlijk voor gek versleten. De resultaten bleven uit, een troosteloze laatste plek viel de Bedumers ten deel en de trainer trok de deur achter zich dicht. Met Gerben Wollerich op de bok moest geprobeerd worden om het blazoen weer wat op te poetsen. ‘Dat gaat een zware klus worden, maar we zetten onze schouders er onder en gaan er voor’, liet de oefenmeester zich bij zijn aantreden ontvallen. En ziedaar, er begon zich zowaar een kentering af te tekenen. Hoogeveen, FC Lewenborg, de toenmalige koploper Noordscheschut en Gorecht kregen klop. Ineens lag de weg naar de nacompetitie weer open. De nederlagen tegen Drenthina en Grijpskerk deden pijn, maar uiteindelijk maakte de zege op de slotdag weer veel goed. De Bedumers begonnen prima aan de wedstrijd in buurprovincie Friesland. Binnen twee minuten wisten de bezoekers op voorsprong te komen. Roy Mertens stuurde Nigel Bakker op avontuur en die wist beheerst af te ronden: 0-1. Een vliegende start van de gasten, die de eerste twintig minuten van het duel goed voetbal lieten zien. Ze wisten dat echter niet vast te houden en begonnen op zeker moment volledig onnodig met lange ballen naar voren te werken. Die kwamen in de meeste gevallen niet aan en dus maakte SV Bedum de tegenstander ongewild sterker. De fysiek sterke thuisclub kwam na een half uur spelen langszij. Een onderschepte lange bal leidde tot een Friese aanval en een prima schot van Thieme Brandsma in de kruising. Doelman Lars van der Sluis had het nakijken: 1-1. Met die stand zouden beide teams ook gaan rusten.

Na de doelwisseling leek SV Bedum enigszins van slag te zijn. Dat was slechts een korte periode het geval, want gedurende de tweede helft begon het team van Gerben Wollerich weer goed te voetballen en dat leverde succes op. Na een voorzet van Mart Slager was het Joachim Belga die de bal tegen het nylon wist te koppen: 1-2. De gastheren kenden vervolgens een fase waarin veel balverlies werd geleden, mede door de druk van SV Bedum. De paarshemden wisten dat goed uit te buiten en na een prima bal in de breedte van Joachim Belga was het Thijs Boskamp die de Bedumers naar 1-3 wist te schieten. Ondertussen sijpelden de berichten vanaf de andere velden ook door en werd er heel stiekem al aan een klein feestje gedacht. Toch zou het nog even bibberen worden, want Kollum kreeg een strafschop toegekend die echter door Lars van der Sluis onschadelijk werd gemaakt. Een opsteker die SV Bedum ook nog wel kon gebruiken. Aan de overzijde van het veld werd de bal eveneens op de stip gelegd toen Thijs Boskamp onderuit ging. Bart Apotheker toonde zich vanaf elf meter genadeloos en tekende voor 1-4. Daarmee was de buit wel binnen en was eveneens duidelijk dat SV Bedum in ieder geval nacompetitie zou spelen. Daar kon de late goal van Olke de Wit ook niets meer aan veranderen. Uiteindelijk trokken de Bedumers het duel met 2-4 over de streep. Er ging een zucht van verlichting door het Bedumer kamp nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. Hoewel degradatie nog altijd op de loer ligt, had men in ieder geval bereikt dat het niet nu al zou gebeuren. Nu wachten de paarshemden nog drie finales die er voor moeten zorgen dat ze ook volgend seizoen in de tweede klasse mogen uitkomen. De eerste tegenstander die bestreden moet worden is Hardegarijp. Dat duel staat voor komend weekeinde op de rol.

Gerben Wollerich (SV Bedum): ‘’We mogen heel content zijn met de manier waarop we een ogenschijnlijk kansloos seizoen toch nog tot dit punt hebben weten te brengen. Dat is een groot compliment richting het team. Ze hebben zichzelf weten te belonen voor het harde werken. Nu is het zaak om de selectie op scherp te zetten voor het duel van komend weekeinde. We weten allemaal wat er op het spel staat. We gaan er in ieder geval voor.’’

* Kollum – SV Bedum 2-4 (1-1). Nigel Bakker 0-1; Thieme Brandsma 1-1 (strafschop); Joachim Belga 1-2; Thijs Boskamp 1-3; Bart Apotheker 1-4 (strafschop); Olke de Wit 2-4.

No Replies to "SV Bedum leeft nog steeds na zege op Kollum"