Organisatie Damster City Swim klaar voor derde editie

Het bestuur van de Damster City Swim in Appingedam kijkt reikhalzend uit naar de derde editie van dit evenement op zaterdag 22 juni. Arjan Smit vertelt namens het bestuur dat de hele organisatie inmiddels staat. Zowel voor de deelnemers als het publiek heeft de organisatie het nodige amusement weten vast te leggen.

Inmiddels hebben zich al bijna 175 deelnemers ingeschreven. De deelnemers komen vanuit elf van de twaalf provincies, alleen Limburg is nog niet vertegenwoordigd. Ook zijn er een aantal Duitse zwemmers die de uitdaging aangaan. De inschrijving is geopend tot en met zaterdag 15 juni.
Het evenement zal om 13.00 uur starten met de 1000 meter KNZB-wedstrijd. Daarnaast staan er een 3000 meter KNZB-wedstrijd, 1000 meter G-Swim, 250 en 500 meter Kids Swim, 2800 meter estafette en de recreatieve tocht op het programma. De organisatie is trots op het feit dat er dit jaar een 1000 meter G-Swim is toegevoegd aan het programma. Om goed getraind aan de start te verschijnen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal gratis clinics, die tot aan het evenement elke zaterdagochtend worden gegeven in Appingedam. Daarin worden de tips en tricks van het open water zwemmen gedeeld door zwemtrainer Martijn Meier van Swimtech4You. De clinics zijn zeer succesvol met gemiddeld 25 aanmeldingen.

‘De afgelopen jaren konden we rekenen op volle kades en steigers tijdens het evenement’, zegt Smit. ‘We vragen de aanwonenden van de route ook om de steigers te versieren en de deelnemers van de nodige aanmoedigingen te voorzien.’ Om 13.00 uur zal het startschot worden gegeven voor de eerste afstand. Voorafgaand hieraan zullen de activiteiten in het park starten. Er zijn meerdere foodtrucks en een kleine markt. De hele dag zal er een deejay aanwezig zijn in het park en daarnaast zal in het centrum het dweilorkest de Bierspiekers op de verschillende bruggen spelen. Na de zwemtocht zal er midden op het water een optreden plaats gaan vinden op een ponton. De organisatie maakt binnenkort bekend welke populaire artiest men heeft weten te strikken. Die zal er, als voorschot op het Damster Horeca Weekend, voor zorgen dat de handen de lucht in gaan (foto: ©Herman Rinket).

No Replies to "Organisatie Damster City Swim klaar voor derde editie"