EemsmondSport eert beste schutters seizoen 2023/2024

Eeuwige roem zou de spelers ten deel vallen die een plaats in onze Topschutterslijst hebben gekregen. Prijzen waren er niet aan de lijst verbonden, maar als er vanuit de sportprijzenbranche wordt geopperd om dat toch maar wel te doen? Tja, dan werken we daar uiteraard graag aan mee. En dus hebben we de top drie van het voetbalseizoen 2023/2024 bij elkaar geroepen om hen een kleinigheid te kunnen overhandigen. Uit naam van Sportshop Doppie uit Uithuizen kregen de drie beste schutters van dit seizoen een blijvende herinnering uitgereikt. SGV-er Jord Blokker viel tevens de eer te beurt om de eerste EemsmondSport Topschuttersbokaal in ontvangst te mogen nemen.

Het is het hele seizoen eigenlijk een strijd geweest tussen de teamgenoten Jord Blokker en Jos Hoeksema van het Schildwolder SGV. Namens Omlandia en Noordpool UFC waren het Remco Bolhuis en Jarickson Saragoza die constant aan het stuivertje wisselen waren in het gevecht om de derde plaats. Jos Hoeksema bleef negen wedstrijden op pole position staan, mede dankzij zijn goals in de duels met Eenrum en VVSV ’09. Dat waren er maar liefst negen. De geblesseerd geraakte Hoeksema moest daarna toezien hoe niet alleen Blokker hem voorbij streefde, maar ook Saragoza en Bolhuis. Jord Blokker zou zijn eerste plaats daarna niet meer afstaan. De vier doelpunten die hij maakte in het duel met OKVC vormden de opmaat tot een vrij constante serie treffers die hij afsloot met een onvervalste hattrick in de laatste competitiewedstrijd tegen Warffum. Achter de Topschutter bleef het gevecht om de ereplaatsen in volle gang. Saragoza verloor zijn tweede plaats aan de inmiddels weer herstelde Jos Hoeksema en voelde de hete adem van Bolhuis in zijn nek. Sterker nog, na veertien competitieduels passeerde Bolhuis de Uithuizer. Hij had toen achttien keer gescoord. Dat waren er drie meer dan Saragoza kon overleggen. In de resterende acht duels wist hij het net echter nog elf keer aan de goede kant in beweging te krijgen, terwijl bij Bolhuis de teller op zeven bleef steken. En dat was voor Saragoza net genoeg om de Ten Boerster van de derde plaats te verdringen.

De overhandiging vond donderdagmiddag plaats en de reacties van het drietal spraken voor zich. ‘Jammer dat jullie er nu pas mee beginnen, anders had ik er al heel wat gewonnen’, sprak Jos Hoeksema. ‘Maar het is mooi dat jullie hier alsnog aandacht aan schenken.’ Als we Jord Blokker vragen met wie hij de prijs zou moeten delen vanwege het aantal assists waaruit hij kon scoren, zegt de aanvaller: ‘Dan moet ik toch bij Jos zijn. Dankzij hem heb ik er veel weten te maken.’ En dan is er nog Jarickson Saragoza. Hij vertoont nu zijn kunsten bij Noordpool UFC. Daar hadden ze de hoop dat hij dat ook komend seizoen zou gaan doen, maar dat gaat niet gebeuren. ‘Nee klopt, ik ga terug naar Duitsland omdat ik het toch op een hoger niveau wil proberen’, vertelt de spits. Hij wil nog niet zeggen welke club er op zijn diensten kan rekenen. Dat ze zijn schotvaardigheid in Uithuizen zullen missen, moge duidelijk zijn. ‘Ja, ze hadden me graag gehouden. Maar ik heb altijd gezegd dat ik in de voetballerij het maximale uit mezelf wil halen. Dan moet je niet te lang wachten om die doelen te bereiken. En ach, ik heb er alle vertrouwen in dat Noordpool UFC het ook zonder mij goed zal doen.’

Voor Jord Blokker was eveneens een wisselbokaal beschikbaar. ‘Die gaat op de schoorsteenmantel. Ik zal mijn moeder opdracht geven om hem regelmatig op te poetsen’, luidde zijn reactie. Drie keer op rij winnen of vijf keer in totaal en hij mag de ‘gouden schoen’ definitief houden. ‘Nou, dan ligt er voor mij een mooie uitdaging te wachten’, aldus de goalgetter. Op de foto vanaf links Jos Hoeksema, Jord Blokker en Jarickson Saragoza.

No Replies to "EemsmondSport eert beste schutters seizoen 2023/2024"