Wie sneuvelt er en wie gaat er door?

Op het sportpark in Bedum wacht de plaatselijke SV Bedum de volgende hindernis op weg naar wat tot klassebehoud moet leiden. Op het eigen kunstgras krijgt het team van trainer Gerben Wollerich, volgend seizoen ook de eindverantwoordelijke man, te maken met derdeklasser Workum. De Friezen willen graag promoveren en hebben Kollum, competitiegenoot van de Bedumers, in de tweede ronde met 2-4 de deur gewezen. De paarshemden versloegen op overtuigende wijze (1-4) derdeklasser Hardegarijp. Mocht SV Bedum er in slagen om ook deze hindernis te nemen, dan wacht op de finaledag de winnaar van het duel tussen ONR en Groen Geel. Deze wedstrijd wordt op neutraal terrein afgewerkt.

Een aantal treden lager, in de vijfde klasse om precies te zijn, neemt het Oostwolder VVS het in Oude Bildtzijl op tegen Ouwe Syl, de nummer twee van 5B. Zij waren de eerste ronde vrijgeloot, terwijl VVS op eigen veld met TONEGO wist af te rekenen. Het Zoutkamper Zeester speelt op eigen veld tegen Damacota uit Nieuwe Pekela. De Pekelders versloegen WTOC in de eerste ronde na een doelpuntrijk treffen met maar liefst 8-4. Voor Zeester geldt dat het een nieuwe poging gaat wagen om naar de vierde klasse te promoveren. In het seizoen 2021/2022 werd hen de weg versperd door De Fivel, dat nu moet knokken voor lijfsbehoud. De eerste stap die gezet moet worden is het boeken van een overwinning op LEO uit het Drentse Loon. Het gaat hier om een enkele wedstrijd, dus de winnaar plaatst zich meteen voor de finaledag. Op neutraal terrein wacht op zaterdag 15 juni dan de winnaar van het treffen tussen VCG en De Lauwers. Op sportpark ‘d Oosterd gaat SC Scheemda eveneens proberen om het verblijf in de vierde klasse met een jaar te verlengen. Daarvoor moet er in eerste instantie wel afgerekend worden met het bezoekende Harkema Opeinde, de nummer twaalf van 4C. Als het team van trainer Gerrie Drent dat weet te bewerkstelligen, geldt hetzelfde als voor de Riepsters. Ze stromen dan meteen door naar de finaledag en daar wacht dan Gruno of Ternaard op de geelblauwen.

Op zondag zijn Siddeburen en Farmsum de ploegen uit de regio die nog op promotie mogen hopen. Siddeburen speelde afgelopen weekend in en tegen Nieuw Buinen en besliste het duel met één goed genomen strafschop. Nu reist men af richting Sint Nicolaasga en al doet de naamsverwijzing anders vermoeden, thuisclub Renado zal beslist geen cadeautjes uitdelen. De gastheren hebben dan ook wel wat te verliezen, want een nederlaag betekent afdaling naar de vierde klasse. In geval van een nieuwe zege speelt het elftal van trainer Bert Brugge op de finaledag op 16 juni tegen de winnaar van het treffen tussen FC Oldemarkt en SC Makkinga. Na de overduidelijke 4-0 overwinning op GKC uit Gasselte en de spannende 1-2 winst op BEW uit Vledder, wacht Farmsum opnieuw een uitwedstrijd. De roodgelen treden aan tegen FC Fochteloo, dat Nieuw Roden met een 4-2 nederlaag op zak huiswaarts stuurde. Wil Farmsum zich volgend seizoen ook vierdeklasser kunnen noemen, dan volgt er na een eventuele zege op de FC een ontmoeting met Bellingwolde of Weiteveense Boys. Het hele nacompetitieprogramma vindt u hier

No Replies to "Wie sneuvelt er en wie gaat er door?"