Nog één kans voor vier regioclubs in finale nacompetitie

Er zijn nog vier regionale verenigingen over die iets hebben om voor te vechten. Dat moet dan komend weekeinde gebeuren op de beide finaledagen van de nacompetitie. Tweedeklasser SV Bedum en vierdeklasser De Fivel gaan knokken voor lijfsbehoud. Het Oostwolder VVS uit de 5e Klasse F en zondagclub Siddeburen (4C) doen dat voor promotie. Onderstaand de locaties waar deze duels plaatsvinden en wat de aanvangstijden zijn.

Zaterdag 15 juni, Aanvang 14.30 uur
SV BEDUM – GROEN GEEL
Sportpark PKC ’83
De Kring 100, Groningen

Het verhaal van SV Bedum had ook door de scenarioschrijver van een horrorfilm gemaakt kunnen zijn. De tweedeklasser leek halverwege het seizoen de voornaamste kandidaat te zijn voor degradatie. De ploeg richtte zich echter op, pakte op het juiste moment de punten en wist zichzelf op te werken tot herkanser. In de eerste ronde werd Hardegarijp met 1-4 geklopt, een week later won men met enig fortuin op eigen veld met 1-0 van Workum. En nu wacht dus Groen Geel. De stad-Groningers wonnen in de vorige ronden twee keer met 1-0 van respectievelijk Hoogeveen en ONR. In de reguliere competitie van 3C eindigden ze als derde en ze zullen alles in het werk stellen om de stap naar de tweede klasse te maken. Aan SV Bedum de taak om na alle geleverde inspanningen te zorgen dat het seizoen niet alsnog als een nachtkaars uit gaat.

Zaterdag 15 juni, Aanvang 14.30 uur
VCG – DE FIVEL
Sportpark Marsdiek
Peeloërweg 3, Loon

De Fivel leek hard op weg om naar de 5e Klasse terug te keren, maar ze wisten aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen en klopten in hun eerste wedstrijd van de nacompetitie thuisclub LEO uit Loon. En uitgerekend daar wordt nu het duel tegen VCG uit Geesbrug gespeeld. Dat moet uitwijzen of het ándere Oranje’ zich nog een jaar vierdeklasser mag noemen of dat VCG, de periodekampioen uit 5G, die stap gaat maken. De Drenten versloegen in de vorige ronde in een heuse voetbalthriller De Lauwers met 4-3. Erwin Doorn was de grote man bij de winnende ploeg. Hij scoorde drie keer. De laatste keer dat VCG meedeed aan de nacompetitie was in 2019. Corenos was destijds te sterk. De Roodeschoolsters wonnen toen met 4-1.

Zaterdag 15 juni, Aanvang 14.30 uur
VVS – VC TRYNWALDEN
Sportpark ‘t Meertenust
Leegsterweg 11
Warfstermolen

Veel kansen hadden de Oostwolders zich in de nacompetitie zelf niet toegedicht, maar ze staan er wel. Na overwinningen op TONEGO (3-1) en Ouwe Syl (1-2) moet het teams van trainer Egbert Bosma nog één keer aan de bak. In de finale is VC Trynwalden de tegenstander. De club uit Oenkerk kwam in de reguliere competitie van de 4e Klasse B zaterdag niet verder dan de tiende plaats in de eindrangschikking. De Friezen konden de eerste ronde toekijken en versloegen in de tweede ronde het Drentse Tiendeveen met 2-0.

Zondag 16 juni, Aanvang 14.00 uur
SIDDEBUREN – FC OLDEMARKT
Sportpark Meerweg
Meerweg 11A, Hijken

Siddeburen kan als vereniging de kroon zetten op een nu al mooi seizoen. Als periodekampioen in de 4e Klasse C trad het team van trainer Bert Brugge tot de selectie van clubs die om promotie naar de 3e Klasse mogen spelen. Voor de Sibboersters zou het de kers op de taart zijn, want het tweede team van de roodwitten wist in de reguliere competitie kampioen te worden. FC Oldemarkt speelt in de 3e Klasse A en is een competitiegenoot van Renado, dat met 1-3 door Siddeburen werd verslagen. De club uit de kop van Noord-West Overijssel eindigde het reguliere seizoen op de twaalfde plaats en vecht dus tegen degradatie. In de vorige ronde wisten ze tegen SC Makkinga een 1-3 achterstand weg te werken en na verlenging uiteindelijk met 6-3 te winnen.

No Replies to "Nog één kans voor vier regioclubs in finale nacompetitie"