Leden Loopgroep Bedum gaan te water

Elf atleten van de Loopgroep Bedum zijn het afgelopen weekeinde actief geweest tijdens een viertal evenementen binnen en buiten de landsgrenzen. Daarbij snelden ze niet alleen over het asfalt van het TT-circuit of  ‘rondom’ Sint Annen, maar waagden ze zich ook in de wateren van Appingedam.

Het dichtst bij huis bleef Bram Wubs. De ultra-marathon atleet was een van de zevenentwintig deelnemers aan de 100 Mijl van Sint-Annen, een kleinschalig hardloopevenement dat voor de achtste keer georganiseerd werd door Gerik Mik uit Sint-Annen. Het evenement bestaat uit een drietal ronden met start en aankomst bij het huis van Mik. De ronden zijn 66, 55 en 44 kilometer lang. Wubs startte voortvarend, met het plan minimaal één ronde te leggen. In deze eerste ronde kreeg hij echter te maken met lichamelijk ongemak. Hij kwam in tweede positie na 7 uur 34 minuten weer terug bij de start. In zijn tweede ronde moest hij al snel de handdoek in de ring gooien.

In de tweede editie van de TT City Run in Assen stonden tussen de drieduizend deelnemers zeven atleten van de loopgroep aan de start. De start is op het snelle asfalt van het TT-circuit, waarna de route finisht in het sfeervolle centrum van Assen. Op de hoofdafstand, de tien kilometer was Sander de Vries de snelste. Hij kwam in 1.06.09 uur over de meet. Marijke Huisman, Irene Wigboldus en Arianne Hooghuis liepen gezamenlijk naar 1.09.13 uur. Aan de (incourante) 14,6 kilometer namen Edwin van Wijk en Eva Toebak deel. Ze passeerden samen de streep in een keurige 1.20.52 uur. Harmina Toolsema nam met Tom deel aan het onderdeel ‘skeeleren’ op het TT-circuit. ‘Superleuk, hier skeeleren we niet dagelijks’, aldus Toolsema na afloop. De 4,6 kilometer voltooiden ze samen in 21 minuten. De atleten ontvingen na afloop de kleurrijkste medaille uit hun verzameling. Op fietsvakantie in Denemarken kwam Erik Stam van zijn fiets af voor deelname aan de AabenRaa Bjergmarathon in Lørdag. Stam nam deel aan de tien kilometer met 122 hoogtemeters. Over zijn eindtijd (1.05.35 uur) was hij na afloop, met negenhonderd fietskilometers in de benen, dik tevreden. Hardloopatleten wagen zich ook wel eens aan uitstapje naar andere disciplines. Zo namen Heino Pot en Mara Kuipers deel aan de Damster City Swim in Appingedam. Beiden voltooiden met succes de ronde van 2,8 kilometer zwemmen in de wateren rondom historisch Appingedam. Op bovenstaande foto van Eva Toebak de atleten voor de start van de TT City Run in Assen met vanaf links Marijke Huisman, Irene Wigboldus, Arianne Hooghuis, Edwin van Wijk en Eva Toebak.

No Replies to "Leden Loopgroep Bedum gaan te water"