Loopgroep Artemis op drie fronten actief

Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend met succes meegedaan aan wedstrijden in het Duitse Jemgum, Leek en Assen. In het Duitse Jemgum vond vrijdagavond de Jemgumer Dörploop plaats met keuze uit de afstanden 5.3, 10.3 en 20.3 kilometer. In Leek werden een loop over 4 Mijl en een wielerronde gehouden en Assen was het toneel van de TT City Run.

Het parcours met start en finish op het voetbalveld omvatte een rondje door het dorp met een lang recht stuk onder aan de dijk langs de rivier de Ems, dat afhankelijk van de afstand een, twee dan wel vier keer moest worden gelopen. Hoewel er in het verleden vaak vele Artemissers aan deze loop meededen bleef de deelname beperkt tot Robert de Vries uit Adorp. Deze avonturier slaagde er echter in op de 20.3 kilometer duidelijk met een grote voorsprong de winst voor zich op te eisen. Hij noteerde in een veld van 9 deelnemers een tijd van 1.32.49 uur. De Vries: ‘Ik heb goed gelopen. Het parcours was niet spectaculair. Het was glad met veel bochten, maar er heerste een leuke sfeer en de loop kende een prima organisatie.’ Het dorp Leek stond vrijdagmiddag en -avond in het teken van een hardloopwedstrijd over 4 mijl en een wielerronde. De organisatie van de derde editie van de 4 mijl was in handen van de loopgroep Nienoord. Naast 43 jeugdlopers op kortere afstanden stonden er 95 mannen en 74 vrouwen aan de start van de 4 mijl. De deelnemers moesten in het dorpscentrum 5,5 ronden afleggen om op de vereiste afstand van 6.437 km te komen. Het was aangenaam loopweer. Artemis was met twee leden aanwezig. Hiervan noteerde Hein Kooi uit Westernieland als 47e bij de mannen een tijd van 29.25 minuten. Hij verbeterde hiermee zijn persoonlijk record op deze afstand met 1.27 minuten. Wim Ammeraal uit Leens finishte niet veel later met een tijd van 30 minuten rond als 53e.

Bijna 2200 deelnemers met keuze uit de afstanden 5,4 , 10 en 14,6 kilometer stonden zondag aan de start van de tweede editie van de TT City Run in Assen. Het parcours volgde eerst een ronde over het TT-circuit om vervolgens via De Haar, het Asserbos in de binnenstad voor het Drents museum te finishen. In de zon werd gezwoegd om de beste resultaten te behalen. Artemis telde in de Drentse hoofdstad acht deelnemers. Op de tien kilometer werd Fanny Kaper uit Winsum met een tijd van 53.44 minuten 46e bij de vrouwen. Haar plaatsgenoot Anna de Munck noteerde als 60e een tijd van 55.32 minuten. Ze verbeterde hiermee haar persoonlijk record op deze afstand met 12 seconden. Buurvrouw Grietje Dijkmans finishte met een tijd van 1.00.07 uur als 144e. Bij de mannen was Koos Durenkamp uit Winsum deze keer de stad-Groninger Marnix van den Brink een weinig te snel af. Durenkamp klokte 1.00.06 uur, goed voor een 343e plaats bij de mannen. Voor Van den Brink werd met een tijd van 1,00.26 uur de 352e plaats vastgelegd. Op de 5.4 kilometer was Inge Verschoor op de 40e plaats terug te vinden bij de vrouwen met een tijd van 30.08 minuten. Judith Dob uit Baflo passeerde de finishvlag na 48.10 minuten en legde hiermee beslag op de 348e plaats. Nieuw lid Daniël Dob eveneens uit Baflo liep zijn eerste wedstrijd onder de vlag van Artemis en hij liet de klok op de 5.4 kilometer stil staan na 49.31 minuten, goed voor een 262e plaats bij de mannen.

No Replies to "Loopgroep Artemis op drie fronten actief"