NEC Delfzijl viert jubileum en presenteert nieuw tenue

Vierdeklasser NEC Delfzijl heeft afgelopen weekend haar 10-jarig jubileumfeest gevierd met leden, ouders, oud-leden, vrijwilligers en sponsoren. De organisatie van de dag had een mooi programma voor jong en oud neergezet, dat mede door de perfecte weersomstandigheden een groot succes werd. Tijdens deze speciale dag werd ook het nieuw tenue gepresenteerd.

Rond half negen in de ochtend druppelden de eerste kinderen al binnen in afwachting van de door NEC Delfzijl gratis aangeboden clinic, verzorgd door FC Groningen. Bijna honderd kinderen begonnen een uur later aan een gevarieerd programma met tal van leuke voetbalactiviteiten. Met nuttige nieuwe tips en trucs van de ervaren trainers mochten de deelnemers aan het einde van de ochtend hun officiële FC Groningen-certificaat in ontvangst nemen waarna de pannenkoeken op hen lagen te wachten in de kantine.

Met gezellige muziek een drankje en een heerlijk zonnetje was het goed vertoeven op het sportpark. Om elf uur startte de sponsorloop van de A- en B-selectiespelers. Drie kwartier rennen bij hoge temperaturen om zoveel mogelijk rondjes en uiteraard geld binnen te halen voor het geplande trainingskamp in Benidorm in januari. Onder luide en soms ludieke aanmoedigingen en hier en daar een kunstmatig, plaatselijk regenbuitje wisten de spelers een fors bedrag bijeen te lopen waarvan 500 euro aan de club werd geschonken. Trainer Roy Kamps was net als vorig jaar de grote motor en liep maar liefst 28 rondes van 400 meter, op de voet gevolgd door marinier Twan Zuur. De rest volgde op gepaste afstand.

Na een korte break konden om twee uur de kicks worden aangetrokken voor een 7×7 toernooi. Hoogstandjes afgewisseld door mooie bloopers zorgen voor een kijkspel waar het EK 2024 jaloers op kon zijn. Inmiddels had ook deejay DBRAX van Koen Licht & Geluid zich achter de draaitafel gestationeerd en nam de sfeer, en na de wedstrijden het gebruik van gerstenat, alleen maar toe. De heerlijke geuren van gebraden vlees trok de kinderen en later ook de overige aanwezigen naar de barbecues waar ook de salades al stonden opgesteld. Zo kon de honger ook worden gestild en tevens een preventief bodempje worden aangelegd voor de feestavond. En een feest dat werd het. Maar niet na wat belangrijke plichtplegingen. Voorzitter Hans Roeters keek in zijn welkomstspeech terug op de fusie en de afgelopen tien jaren NEC Delfzijl met mooie hoogte- maar ook dieptepunten. De komende seizoenen worden met vertrouwen tegemoet gezien ondanks de uitdagingen die er zijn. Vele jubilarissen die waren uitgenodigd werden door Roeters in het zonnetje gezet. Onder hen was Renzo Cramer die met zijn 74-jarig lidmaatschap de koploper was. Hij maakte deel uit van het succesvolle team van Neptunia dat in 1963 op een haar na het landskampioenschap miste.

Afscheid werd er ook genomen. Van spelers als Ulyendrich Merencia, Tyrell Strik en Jurelly Torbed. Eerstgenoemde gaat naar PKC ’83, Torbed heeft zich weer bij zijn voormalige club Holwierde gemeld en Merencia keert terug bij ACV. Aan de lijst met nieuwe namen kunnen Jari Slort (Harkemase Boys), Quirijn Boelens (Oranje Nassau), Danny Bult (GRC zondag), Morrison Sodiko (Be Quick o21), Ruben Stam (Farmsum), Samir Ennaciri (Meedhuizen), Jelmer Christiaans (Meedhuizen), Wouter Kingma (Holwierde) en Luciano Rosario (GVAV Rap. o23) worden toegevoegd. Dat zijn overigens, op Rosario na, allemaal spelers met een verleden bij de Delfzijlster club.

Trainer Roy Kamps nam de microfoon ook nog even ter hand om het trainingsbeest van het jaar Sem Switynk en speler van het jaar Joost Kombrink bekend te maken en te huldigen, waarna laatstgenoemde de eer had om het speciaal ontworpen jubileumshirt te presenteren. Het shirt vormt de basis van het nieuwe tenue waarin de A- en B-selectie volgend jaar zullen spelen. Op de shirts prijken voor en achterop de beide hoofdsponsors die de club al decennia lang trouw zijn en ook deze nieuwe shirts hebben aangeboden. Met een luid applaus voor de sponsoren, jubilarissen en de vrijwilligers die deze dag mogelijk hadden gemaakt, gaf de voorzitter het startschot voor het afsluitende feest. Zanger Bert Solo maakte er een onvergetelijke avond van. Het bleef nog heel lang onrustig en gezellig op Sportpark Centrum. Op bovenstaande foto Joost Kombrink (rechts) en Sem Switynk (links) in de nieuwe shirts.

No Replies to "NEC Delfzijl viert jubileum en presenteert nieuw tenue"