Usquert maakt zich op voor 56e editie Rondom de Bult

Het bestuur van de Stichting Wielercomité Usquert organiseert dit jaar voor de 56e keer de jaarlijkse wielerronde ‘Rondom de Bult van Usquert.’ De regio mag er trots op zijn, dat het de organisatie ieder jaar weer lukt om vele wielerliefhebbers een prachtige dag te bezorgen. Hetzij als deelnemer, maar ook als toeschouwer. De ronde wordt gehouden op zondag 21 juli.

Om 13.00 uur klinkt het startschot van het criterium voor vrouwen (elite, beloften, amateurs en junioren) over een afstand van 50 kilometer. Alle organiserende verenigingen of organisaties merken, dat het deelnemersveld bij de vrouwen zeer beperkt is. Op verschillende plaatsen heeft dit zelfs geleid tot het annuleren van koersen. Ook het deelnemersveld bij de vrouwen die in Usquert starten is mager te noemen. ‘Op dit moment hebben zich nog maar 17 dames aangemeld. We hopen dat er nog wat bij gaat komen in de aanloop naar de wielerronde’, zegt Klaas Smith namens het wielercomite. Namen die zich tot dusverre hebben aangemeld zijn Sanne Bouwmeester (Westerbork), winnares van vorig jaar Stien Westra, Iris Schultinga (Zuidlaren), Fleur Smith (Groningen), Minou Hegge ( Kloosterburen) en Linda Rismeijer ( Duitsland). Voor de dames was er een extra klassement ingesteld. Kloosterburgen (13 juli), Zeijen (14 juli) en Usquert (21 juli) hebben een dameswedstrijd en per koers kunnen punten verdiend worden om daarmee het klassement van de Dames Criterium Cup Noord te winnen, wat behoorlijk wat extra geld oplevert. Usquert is het toneel van de finaleronde.

Om 15.00 uur start het criterium voor mannen (elite, beloften ,amateurs en Professionals B) voor huncriterium over 80 kilometer. Hiervoor hebben zich tot dusverre ook nog maar 22 mannen aangemeld. Onder hen bevinden zich wel toppers als Bjorn Bakker (Wijnjewoude), Joeri Fledderus ( Heerenveen) Mark Prinsen (Heerenveen), Daan Gelling (Huizinge), Wessel Lange (Feerwerd), Brent en Joren Bos (Kloosterburen) en Mathieu Hollaar . Smith verwacht echter dat ook Rick Ottema, Adrie Lindeman, Ronald Kruijer en bijvoorbeeld Stef Krul nog aan dat rijtje toegevoegd zullen worden.

No Replies to "Usquert maakt zich op voor 56e editie Rondom de Bult"