Atleten Loopgroep Bedum lopen 308 kilometer

De hardlopers van de Loopgroep Bedum hebben zich weer van hun beste kant laten zien tijdens een tweetal evenementen. Op en rondom het natuurgebied Kardinge in Groningen werd afgelopen weekend de derde editie van de Kardingebultra georganiseerd. Dit is een 24 uurs-race met de start op zaterdagmiddag en de finish uiterlijk een etmaal later. Het betreft hier een afvalrace. Na het hele uur moet men op tijd terug zijn van de ronde van 6,706 kilometer anders val je af. In de laatste ronde gaat het erom wie de snelste is.

In elke ronde is de 32 meter hoge Kardinger Bult opgenomen. Na een uur vindt een herstart plaats. Een vijftal atleten van de loopgroep vond dit wel een mooie uitdaging. Chris Ruigendijk was samen met Bram Wubs en Alex Oskam voornemens om de gehele 24 uur vol te maken. De temperatuur van meer dan dertig graden gooide echter roet in het eten. De atleten konden in de resterende tijd binnen het uur dan wel een verkoelende plons nemen in het Zilvermeer, maar dat bleek uiteindelijk voor de meesten niet toereikend en velen kregen te maken met maagproblemen. Wubs hield het van het vijftal het langste vol met twaalf ronden, goed voor ruim tachtig kilometer. Ruigendijk liep in zijn derde deelname tien ronden (67 kilometer), waar hij en Wubs vorig jaar nog de honderd aantikten. Erik van Dijken en Alex Oskam hielden het negen ronden vol, goed voor 60 kilometer. Voor Oskam is dit een nieuwe langste afstand. Remko van der Sluis liep in een zestal ronden 40 kilometer. Het vijftal liep zo een totale afstand van 308 kilometer op Kardinge.

In Bovensmilde nam Miranda van der Molen deel aan een kleinschalige halve marathon (21,1 kilometer). Haar doel was om haar eerdere beste tijd aan te scherpen. Dat lukte haar meer dan verwacht en met een tijd van 1.56.58 uur was ze meer dan tien minuten sneller dan ooit tevoren. Op bovenstaande foto van Peter van der Hulst vanaf links de atleten Bram Wubs, Chris Ruigendijk, Erik van Dijken en Alex Oskam voor de start van de Kardingebultra.

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum lopen 308 kilometer"