Loopgroep Artemis actief in binnen- en buitenland

Leden van de Winsumer Loopgroep Artemis zijn het afgelopen weekend en het weekend daarvoor actief geweest in de Duitse stad Berlijn, Groningen en Oude Willem. In Berlijn deden ze mee aan de 100 Meilen Berlin, in Groningen aan de Parkrun en in Oude Willem aan de vierde Hoeve aan den Wegloop.

Gerik Mik uit Sint Annen heeft in het weekend van 17 en 18 augustus samen met zijn stad-Groninger loopmaatjes Albert Heikens en Nico Swart met succes deelgenomen aan de 100 Meilen Berlin. Dit evenement ook wel de Mauerweg genoemd omdat de route deels loopt langs de voormalige muur om West-Berlijn. Het andere gedeelte liep deels door de stad langs onder andere de Brandenburger Tor, Checkpoint Charley, over ‘Unter den Linden’ en de Bundestag en verder door bossen en groene gebieden om Berlijn. Mik meldde dat hij na 95 kilometer even een dip kende om bij de volgende verzorgingspost extra rust te nemen. Hij heeft dit steeds herhaald na elke tweede verzorgingspost. De Sint Anner finishte na 160,9 kilometer als 18e bij de mannen 60 na 28.47.49 uur. Vermeldenswaardig is verder dat  Albert Heikens met een tijd van 21.47.10 uur eerste werd bij de mannen 60. Volledigheidshalve noteerde Nico Swart een tijd van 23.21.28 uur. Er stonden 737 deelnemers ingeschreven. Hiervan bereikten er 490 de finish.

Parkrun is een wereldwijde organisatie die wekelijks 5-kilometer evenementen houdt in parken. Deze evenementen zijn ontworpen om mensen van alle leeftijden en niveaus in een gezellige en sportieve omgeving samen te brengen. De boodschap is om gemeenschappen te versterken door middel van gezondheid en welzijn, sociale interactie en vrijwilligerswerk. Wat Parkrun uniek maakt is dat het volledig gratis, registratie wel vereist, is en gerund wordt door vrijwilligers, Er worden in Noord-Nederland inmiddels parkruns georganiseerd in Groningen, Sneek, Leeuwarden en Hoogeveen. Zwolle volgt in september. Arjen Kwint uit Loppersum was zaterdag een van de ruim zestig deelnemers in het Groninger Stadspark. Hij legde zijn 5 kilometer af in 24.20 minuten en werd hiermee 14e overall. Kwint:  ‘De eerste kilometers gingen super. Daarna iets teruggegaan in tempo maar toch nog snel genoeg. Uiteindelijk na een eindsprint binnen na 24.20 minuten. Een persoonlijk record op de Parkrun voor wat dat waard is. Ik ben tevreden dat mijn snelheid weer aan het terugkomen is.’

Met de 4e Hoeve aan den Wegloop vanaf de prachtige camping in Oude Willem gelegen tussen Wateren en Diever is zaterdag weer een serie recreatieve wedstrijden afgesloten. De organiserende vereniging, de sv Friesland, was met 121 deelnemers op de naar keuze 6.3, 10,7, 16 en 22 kilometer in het schitterende Drents Friese Wold meer dan tevreden. De start om 10.00 uur begon nog in de regen. Na 10 minuten klaarde het weer op en met veel zuurstof in de lucht was het prima loopweer. Artemis telde drie succesvolle deelnemers die allen een tweede plaats in hun categorie behaalden. Wim Ammeraal uit Leens noteerde op de 6.3 kilometer bij de mannen 50 een tijd van 30.07 minuten. Voor Fanny Kaper uit Winsum stond op de 16 kilometer bij de vrouwen 35 de klok stil na 1.39.20 uur. Op de langste afstand de 22 kilometer finishte Willem Hofman uit Winsum bij de mannen 40 na 1.57.30 uur.

Op bovenstaande foto de drie succesvolle deelnemers in Oude Willem met vanaf links Willem Hofman, Fanny Kaper en Wim Ammeraal. Op de ingevoegde foto de drie Groninger deelnemers aan de 100 Meilen Berlin met uiterst rechts Gerik Mik.

No Replies to "Loopgroep Artemis actief in binnen- en buitenland"