Loopgroep Artemis actief in drie Noordelijke provincies

Leden van de Winsumer loopgroep Artemis hebben de afgelopen week deelgenomen aan wedstrijden in Harlingen, Ter Apel-Bourtange, Odoorn en Ten Boer. Albert van der Ziel uit Berlikum heeft woensdagavond 28 augustus de 16.1 kilometer bij de mannen 60 van de Visserijdagenloop in Harlingen gewonnen. Deze loop maakte deel uit van een feestweek. Bij de start vanaf het sportpark van de vv Harlingen was het met 28 graden warm en het bleef warm. De organiserende vereniging, de sv Friesland, had zich hierop voorbereid en nog een aantal extra verzorgingsposten ingelast. Een aantal deelnemers koos op het laatste moment nog voor een kortere afstand. Ondanks de warmte stonden er tot tevredenheid van de organisatie totaal 238 deelnemers aan de start van de drie te kiezen afstanden.

De route van de 16.1 kilometer was uitgezet aan de zuidkant van Harlingen en passeerde de dorpen Kimswerd, Arum, Achlum om via de Atjertille door de weilanden weer terug te keren naar Harlingen. Een mooi parcours met weinig hinder van het verkeer. Van der Ziel noteerde een tijd van 1.13.11 uur, goed voor een eerste plaats bij de mannen 60 alsook voor een achtste stek bij de mannen overall. “Ik had persoonlijk weinig last van de warmte maar was wel blij na het bereiken van de finish. De warmte sloopt je toch op den duur. Ik heb het grootste gedeelte van de wedstrijd samen gelopen met de snelste vrouw, Judith van der Meer uit Dronrijp. Ze was me in de laatste kilometer met een tijd van 1.12.31 uur te snel af. Weer een leuke loop van de sv Friesland met een prima organisatie en een dito verzorging”, aldus de Berlikummer.

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zaterdag samen met zijn zoon Jesse en diens vriendin Annemarie meegedaan aan de Hondsrug trail vanuit Odoorn. Adam & Events onder leiding van Winfried Bats organiseert al jarenlang trailrun evenementen onder de noemer RunForestRun in de mooiste natuurgebieden van Noord- en Oost-Nederland waarbij de volgende drie vaste elementen horen: een relaxte sfeer, een prachtige natuur en respect voor elkaar. De RunForestRun Hondsrug is een trail die wordt georganiseerd op de Drentse Hondsrug. Dit werelderfgoed valt op door zijn glooiingen, historie en afwisselende en unieke natuur. De route is bijna volledig onverhard, op een tweetal N324 passage-stukken na. Deze trail bestaat uit smalle paden, ruiterpaden, brede wandelpaden, zand, bloeiende heide, loof- en naaldbos, open vlaktes, een aantal heuveltjes en een glooiend landschap. De start en finish was gelegen bij het Terras van Restaurant Poolshoogte bij Odoorn. De totaal 480 deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 12, 21, 27 en 43 kilometer. Kwint had zich ingeschreven voor de 21 kilometer. Hij legde deze afstand af in 2.16.46 uur en werd hiermee 81e in een veld van 110 deelnemers. Zoon Jesse en zijn vriendin voltooiden de 12 kilometer.

Gerik Mik uit Sint Annen heeft eveneens zaterdag met succes deelgenomen aan de marathon-afstand van de Monnikentocht. Runners Oost Groningen organiseerde deze tocht voor de 26e keer voor marathon- en ultralopers, sportief wandelaars en Nordic Walking vanaf het klooster in Ter Apel door het fraaie landschap van Westerwolde over verharde en onverharde paden en wegen naar de vesting in Bourtange. Mik noteerde op de heenweg een tijd van 5.45.15 uur. Het is inmiddels zijn ‘gewoonte’ om dezelfde afstand ook hardlopend en/of wandelend in omgekeerde richting te doen. Zo ook deze keer. Voor de terugreis had hij al wandelend acht en half uur nodig. Vermeldenswaardig is verder dat deze tocht zijn 127e marathon onder de vlag van Artemis was en dat hij nu op gelijke hoogte is gekomen met het aantal door Janneke Cazemier gelopen marathons.

Simone Binnema uit Eenrum is maandagavond tijdens de 4e Jannes Nijboerloop in Ten Boer op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 als tweede geëindigd. Verder stonden ook Ricardo Damminga uit Baflo en Geert Jan Reinders uit Loppersum aan de start van de 10 kilometer. Deze loop is een vast onderdeel van een tweetal sportweken in Ten Boer georganiseerd door Sportrecreade Ten Boer. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden ruim 5 of 10 kilometer. Totaal vertrokken er 155 deelnemers, waarvan 65 op de ruim 5 kilometer en 90 op de 10 kilometer. Dit totale aantal is ruim minder dan vorig jaar toen er 229 deelnemers van start gingen. Het broeierige warme weer alsook de voorspelde storm en onweer zullen hierop ongetwijfeld van invloed zijn geweest.

De route, bestaande uit een ronde, met start en finish bij het winkelcentrum volgde een aantal straten in Ten Boer om vervolgens via het Ten Boersterbos het buitengebied richting Thesinge in te gaan om daarna terug te keren naar de finish. De verzorging onderweg bestaande uit twee posten was volgens de deelnemers gelet op het weer aan de krappe kant. Artemis telde zoals vermeld drie deelnemers op de 10 kilometer. Simone Binnema moest gelijk de vorige editie bij de vrouwen 50 opnieuw de overwinning laten aan de ongenaakbare stad-Groningse Christien Koning. Binnema klokte als tweede een keurige tijd van 49.25 minuten.

Bij de mannen noteerde Ricardo Damminga een prima tijd van 41.29 minuten. Dit leverde hem een zevende plaats bij de mannen senioren op. Geert Jan Reinders (bijna 73) werd bij de mannen 60 veertiende. Zijn tijd was 1.01.59 uur. Afsluitend tekende de organisatie voor een uitstekende eindverzorging en gingen alle deelnemers tevreden met een mok als herinnering naar huis.

No Replies to "Loopgroep Artemis actief in drie Noordelijke provincies"