Noordpool UFC kan Poolster een helft bijbenen

In Uithuizen stonden Noordpool UFC en Poolster tegenover elkaar voor het tweede bekertreffen. De gastheren wisten op het eigen kunstgras een helft aardig tegenstand te bieden. Na de doelwisseling wisten de bezoekers uit Spijk, die wat onwennig oogden, het verschil in kwaliteit echter in goals uit te drukken. Het team van coach Bas Groeneveld zegevierde met 1-4.

Noordpool UFC had de eerste bekerwedstrijd met 2-4 van het Kantster KRC weten te winnen, Poolster kreeg op eigen veld met 1-3 klop van Be Quick 1887. Bij de gastheren ontbrak de teruggekeerde Jarickson Saragoza, die interlandverplichtingen had op Bonaire. Hij was overigens niet de enige, want coach Klaas van der Ploeg kon nog wel een waslijst aan afwezige spelers opnoemen vanwege werk en blessures. ‘Gelukkig is de selectie breder geworden, waardoor er concurrentie is gekomen en meer mogelijkheden hebben om afwezigen te vervangen’, aldus de oefenmeester. Poolster had de luxe van een breed bezette bank en kon dus het een en ander proberen als dat nodig mocht zijn. De gasten hadden in de aanvangsfase het meeste balbezit. Noordpool UFC zakte in en wachtte de gebeurtenissen rustig af. De Spijksters speelden het leer geduldig rond in de hoop hun opponent uit de tent te kunnen lokken. De weg naar het doel van de gastheren werd maar moeizaam gevonden. Daarbij ging het in de as van het veld nog wel eens mis, waardoor het uitkijken bleef voor een razendsnelle omschakeling van de Uithuizers. Ronan Herder moest dan ook op zijn hoede blijven.

Na een kwartier spelen werd de ban gebroken. Kevin Bijlsma was op links verantwoordelijk voor de aanvalsopzet, speelde teammaatje Nils Bansema aan die de achterlijn haalde en zijn voorzet door spits Daan Bos verzilverd met het hoofd zag worden: 0-1. Daarna werd het allemaal wat slordiger, werd er trager omgeschakeld en kreeg Noordpool UFC vaker de kans om er uit te komen. Na wederom een te moeilijke keuze en balverlies van Niels Smit, lag het achterin helemaal open bij Poolster en kon Mohammed Mahdi de gelijkmaker laten aantekenen: 1-1. Een zuur moment voor de bezoekers, die het echter over zichzelf hadden afgeroepen. Ze namen onnodig veel risico met enorm veel ruimte in de rug en speelden in ene veel te laag tempo.

Na de rust schroefde Poolster het tempo wat op en probeerde de aanvallers sneller te bereiken. Dit ging echter niet altijd goed, waardoor ook Noordpool UFC mogelijkheden kreeg. De ruimtes waren nu aan beide kanten groot en het duel kreeg een meer open karakter. In eerste instantie zag Daan Bos een doelpoging via binnenkant paal nog in de handen van de Uithuizer goalie belanden, maar na een uur spelen was het wel raak. Nils Bansema kwam over links door, liet zijn tegenstander staan en liet goalie Jasper Zuidema voor de tweede keer vissen: 1-2. Noordpool UFC bleef het daarna proberen, maar toen het 1-3 werd was het wel gedaan. Een snel genomen vrije trap die bij Jesse Smit belandde werd door laatstgenoemde afgerond. Enige verwarring was er wel na die treffer, met name bij Noordpool UFC. Scheidsrechter Tatar blies op zijn fluit toen de bal al achter de Uithuizer defensie lag. Bij de thuisclub dacht men dat de vrije trap overgenomen moest worden. Omdat er geen reactie van de fluitist kwam, besloot Smit maar uit te halen. Tot verbazing van vriend en vijand keurde de onpartijdige de goal niet af vanwege buitenspel van Smit, maar wees hij naar de middenstip en negeerde daarbij het vlagsignaal van zijn Uithuizer assistent. Die goal betekende de genadeklap voor Noordpool UFC. De gasten kregen nog een paar goede kansen om de score uit te breiden, maar slechts één daarvan werd ook in een treffer omgezet. De in het veld gekomen Mark Lijnema onderschepte de bal in de defensie van de gastheren en schoot het leer knap binnen: 1-4. Komende zaterdag komt KRC op bezoek in Spijk. De Kantsters verloren hun tweede duel met 6-0 van Be Quick 1887.

* NOORDPOOL UFC – POOLSTER 1-4 (1-1). Daan Bos 0-1; Mohammed Mahdi 1-1; Nils Bansema 1-2; Jesse Smit 1-3; Mark Lijnema 1-4 (foto(Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Noordpool UFC kan Poolster een helft bijbenen"