Artemissers lopen in Wagenborgen, Dalfsen en op Ameland

Een viertal leden van de Winsumer loopgroep Artemis heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan een drietal wedstrijden. Het dichts bij was dat de 20e editie van de Proostmeerloop in Wagenborgen. Verder werd in Dalfsen meegedaan aan een loop door het Vechtdal en op Ameland stond de Triambla op het programma.

Op een uiterst warme nazomeravond hadden de totaal 270 atleten het onder drukkende omstandigheden zwaar op het parcours van een of twee keer vijf kilometer door het dorp en om het Proostmeer. Ricardo Damminga uit Baflo was een van 71 deelnemers op de 5 kilometer. Met een overigens uitstekende tijd van 19.42 minuten behaalde hij een ondankbare vierde plaats. Geert Jan Reinders uit Loppersum (zie foto) startte op de 10 kilometer. Hij legde zijn twee ronden af in 1.01.45 uur en werd hiermee 46e overall. Reinders: ‘Het was warm onderweg. Ik heb dankbaar gebruik gemaakt van de schaduw in het bosrijke laatste gedeelte van de ronden. Ik heb lekker gelopen en ben tevreden met mijn gelopen tijd. De verzorging was uitstekend. Alle deelnemers ontvingen als herinnering een handdoek.’

Met veel zon en een temperatuur van ongeveer 27 graden waren het warme omstandigheden in Dalfsen. Eric Verschoor uit Winsum was een van de deelnemers aan deze halve marathon door het mooie Vechtdal en gedeeltelijk langs de boorden van de Overijsselsche Vecht. Hij finishte net binnen de twee uur na 1.59.48 uur en klasseerde zich hiermee als 30e bij de mannen 40. Verschoor: ‘Het was een hele mooie loop door het Vechtdal. Na 10 kilometer sloeg de vermoeidheid toe en moest het tempo omlaag. Daarna ging het wel weer. Tijdens de laatste 4 kilometer van de route kregen we van de inwoners van een dorp water aangereikt waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Het tempo kon weer omhoog en was ik nog net in staat een tijd onder de twee uur neer te zetten.’ Het waddeneiland Ameland stond zaterdag in het teken van de Triambla, een triathlon met meerdere onderdelen. Harma Wouters uit Winsum was een van de deelneemsters op het onderdeel M solo, bestaande uit 500 zwemmen, 17 kilometer mountenbiken en 5 kilometer hardlopen. Het onderdeel zwemmen startte op de oude steiger in de Waddenzee en finishte in de haven. De onderdelen mountainbiken en hardlopen vonden plaats door de duinen en door het bos en over het strand.

No Replies to "Artemissers lopen in Wagenborgen, Dalfsen en op Ameland"