Dubbelslag voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zijn de najaarscompetitie begonnen met een perfecte 7-0 score bij Van Wijnen/Smash ’70 uit Hattem. Jann Mari Nayre maakte zijn debuut en won zijn eerste drie wedstrijden in het shirt van de Noord-Groninger ploeg. Het was toch al een goede week voor de vereniging, want Shuohan Men wist de NTTB Cup te winnen.

Clement Chobeau beet in Hattem het spits af en moest tegen de Duitser Lukas Bosbach van ver komen. Hij toonde veerkracht en won de eerste wedstrijd na een 2-0 achterstand alsnog met 3-2. In het tweede enkelspel won de Filipijnse debutant Jann Mari Nayre met 3-0 van Roy van der Burg. Het derde duel was met 3-0 een prooi voor Colin Rengers, die Tim Gras versloeg. Na de pauze was het Nayre die een 1-0 achterstand omboog in een 3-1 overwinning op Bosbach. Vervolgens kwam Chobeau in actie tegen Gras. De eerste drie games waren heel close en nadat Gras terugkwam naar 1-2, besliste de Fransman het duel in zijn voordeel: 1-3. Rengers ging vervolgens relatief eenvoudig langs Van der Burg: 0-3. Ook het dubbelspel was een prooi voor het duo Nayre/Chobeau, dat de combi Bosbach/Gras met 3-0 wist te kloppen.

Teammanager Jan Tammenga: ‘Smash’70 speelde met de vaste kracht Tim Gras, een speler uit Duitsland en daarnaast een invaller uit hun tweede team. Er was een Japanner op komst bij hen, maar die zal pas aanstaande dinsdag in Nederland arriveren. Voor ons kwam deze wedstrijd tegen een directe concurrent op het juiste moment. We hebben een flitsende start.’
Zo zette Klimaatgroep Stars meteen de toon in de najaarseditie van de Eredivisie 2024/2025. Met een perfecte score na de eerste speeldag is de ploeg uit Middelstum uiteraard koploper. Komende zondag krijgt de ploeg van teammanager Jan Tammenga bezoek van Estillon Maashorst, dat met 6-1 won van VeerhuisWessem/Westa en tweede staat op de ranglijst. De wedstrijd begint om 14.00 uur en de toegang aan de Coendersweg is gratis.

Afgelopen weekend was er overigens nog een flinke opsteker voor Shuohan Men van Klimaatgroep Stars. Zij won de prestigieuze NTTB-cup 2024, dat na het NK het hoogst aangeschreven staat in Nederland. Door deze zege is Men geselecteerd voor het EK voor individuele spelers dat van 15 tot 20 oktober in het Oostenrijkse Linz zal plaatsvinden.

No Replies to "Dubbelslag voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars"