Hattrick Tatum Klinkhamer is GHBS te machtig

Ze hadden er enkele jaren op moeten wachten, maar eindelijk was het dan zover. HC Eemsmond kon voor het eerst op het eigen onderkomen weer een damesteam begroeten. En dat heeft GHBS uit Groningen geweten. De Noord-Groningers wisten de openingswedstrijd van de competitie namelijk met 4-3 te winnen. Tatum Klinkhamer was de ‘grand lady’ van de middag. Zij wist haar handtekening onder drie treffers te zetten.

Het was de vurige wens van de club om weer een damesteam te kunnen samenstellen en daar is de afgelopen tijd hard aan gewerkt. ‘Je moet altijd maar afwachten hoe dat op termijn uitpakt en waar die meiden allemaal heen gaan, maar voorlopig hebben we ons doel bereikt’, vertelt voorzitter Rody Bos. Als klap op de vuurpijl werd voorafgaande aan het duel met de Stadjers ook nog even een teamfoto gemaakt voor de kersverse hoofdsponsor Amasus Shipping. Dat de spanning er bij de thuisclub vol op stond, was aan het spel wel te zien. Er zaten nog veel onzekerheden in, al konden er ook positieve uitschieters genoteerd worden. Een daarvan was Suzanne de Jong. Zij was haar tegenstandsters herhaaldelijk te snel af aan de rechterkant van het veld en zorgde met een fraaie backhand dan ook voor de openingstreffer: 1-0. Kansen op meer waren er daarna voldoende, maar de bezoekers wisten de achterstand weg te poetsen: 1-1. Het tweede kwart verliep vrij rustig en echte hoogtepunten waren er niet.

Nadat de sproei-installatie zijn werk had gedaan en er voor de tweede helft was aangetreden, gooiden de Eemsmonders er een schepje bovenop. Tatum Klinkhamer zorgde met twee treffers voor een geruststellende 3-1 voorsprong. Dat had althans gemoeten, maar ook nu toonden de gasten veerkracht en wisten ze andermaal langszij te komen: 3-3. De spanning was daarna om te snijden. In het laatste kwart zorgde Tatum Klinkhamer voor vuurwerk met haar derde treffer en die goal bleek goud waard, want het zou tevens de winnende zijn. De eerste drie punten van dit seizoen zijn binnen voor het damesteam van HC Eemsmond, dat zich op het zonnige sportpark geen betere start had kunnen wensen.

No Replies to "Hattrick Tatum Klinkhamer is GHBS te machtig"