Korfballers DWA/Argo pakken winst in slotseconden

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in de slotseconden de winst weten te pakken in Leeuwarden. Na een 10-8 ruststand slaagden de Winsumers en Bedumers er in de tweede helft langzaam maar zeker in om langszij te komen. Na een zeer spannende slotfase was het Sanne Schuuring die van afstand in de slotseconde raak schoot en zo de stand naar 21-22 tilde. Hoewel Leeuwarden bijna de hele wedstrijd aan de leiding had gestaan, ging DWA/Argo er met de punten vandoor.

DWA/Argo kon weer beschikken over Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra. Na het verlies van een week eerder wist de ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga dat het erg belangrijk was om nu een goed resultaat neer te zetten. Leeuwarden nam meteen het initiatief, want na de 1-1 van Lieke Stoepker liepen de Friezen uit naar 4-1. Stoepker, Twan Eshuis, Antoin Streurman en Sanne Schuuring zorgden er met hun scores voor dat de thuisploeg binnen bereik bleef, maar DWA/Argo keek gedurende de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Bij rust was het 10-8. Na de pauze lukte het de gasten aanvankelijk niet om dichterbij te komen. Het gat met de Friese hoofdstedelingen werd zelfs bij 15-11 vier treffers. Het waren dezelfde spelers van DWA/Argo die al tot scoren waren gekomen, die hun ploeg in deze fase in de race wisten te houden. Toen na 16-13 ook Tycho Schuuring twee keer raak schoot, kwam DWA/Argo ineens op gelijke hoogte; 17-17. De wedstrijd ging, met nog zo’n acht minuten op de klok een spannende slotfase in.

Na de gelijkmaker kwam Leeuwarden toch weer op voorsprong, maar de in het veld gekomen Tom van der Laan schoot 18-18 binnen. Andermaal nam de thuisploeg het initiatief, maar dit keer was het Lieke Stoepker die de gelijkmakende 19-19 verzilverde vanaf de strafworpstip. Hierna kwam DWA/Argo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door de tweede treffer van Van der Laan. Het betekende echter niet dat de winst al binnen was, want Leeuwarden wist op 20-20 te komen. Wel was het initiatief inmiddels voor DWA/Argo, want nu zorgde Lieke Stoepker, wederom vanaf de strafworpstip, met haar achtste treffer voor een nieuwe voorsprong; 20-21. In de slotminuut maakte de thuisploeg echter weer gelijk. De wedstrijd leek op een puntendeling uit te draaien, maar Sanne Schuuring dacht daar anders over. Letterlijk in de laatste seconden nam zij een schot van afstand en tot blijdschap van iedereen die voor DWA/Argo was, schoot zij raak. Hierna floot de scheidsrechter meteen af en was de winst binnen; 21-22. De spelers en coaches vlogen elkaar in de armen en de winst werd uitbundig gevierd.

Zaterdag speelt DWA/Argo wederom op vreemde bodem, want dan reist de ploeg af naar Twijzel voor de ontmoeting met Olympia. Deze ploeg heeft twee keer verloren en zal dus gebrand zijn op het neerzetten van een goed resultaat. Het duel in Twijzel begint om 17.30 uur.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (8), Twan Eshuis (5), Sanne Schuuring (4), Tycho Schuuring en Tom van der Laan (2), Antoin Streurman (1).