NEC Delfzijl verder in beker, Holwierde en Corenos klaar

We gaan de kant van de competitie weer op en hopen uiteraard dat de coaches van de diverse clubs ons weer van verslagen willen voorzien. We kunnen immers niet overal zelf bij zijn. Onderstaand eerst nog een restant van het bekertoernooi, waarvoor we de desbetreffende trainers dankbaar zijn.

GEHAVEND CORENOS ONDERUIT BIJ THE KNICKERBOCKERS
Op het spel stond er al niets meer voor Corenos, maar de huid duur verkopen wilden de Roodeschoolsters nog wel. Dat moest zonder trainer Marco Pesiwarissa, die een weekendje vrijaf had genomen. Het moest ook zonder een negental spelers die niet beschikbaar waren en dus verscheen er een aangepast elftal op het speelveld. Vervangend coach Wesley Dijksterhuis had met zijn mannen besloten om puur op de counter te spelen. Na twee minuten was het echter al raak voor de thuisclub toen een toegekende strafschop door Dennis van Roeden werd verzilverd: 1-0. Na die penalty kregen de gasten wat meer controle en probeerden ze er met Anne-Jan ten Harkel en Daan van der Berg over de zijkanten vaker uit te komen. Na een uur spelen viel de 2-0 was het geloof op een goed resultaat wel verdwenen. Ook nu was Dennis van Roeden de maker van de goal. Uiteindelijk zou de wedstrijd in 3-0 (Dennis van Roeden) eindigen en kon Dijksterhuis alleen maar zeggen dat de spelers hun stinkende best hadden gedaan. En daar werden ze dan ook voor gecomplimenteerd (foto: ©Marcel Monden).

* The Knickerbockers – Corenos 3 – 0. Dennis van Roeden 1-0,2-0 en 3-0.

NEC DELFZIJL NAAR VOLGENDE BEKERRONDE
Vierdeklasser NEC Delfzijl heeft de knockout-fase van het toernooi om de districtsbeker weten te bereiken. De laatste wedstrijd in de poulefase werd met 0-10 van vijfdeklasser Westerlee gewonnen. De ploeg van trainer Roy Kamps bleef daarmee buiten bereik van de concurrenten Veendam 1894 en SC Loppersum.

De Havenkanters begonnen wat onrustig aan de wedstrijd. Dat had veel te maken met de thuisclub, die helemaal inzakten. Het was voor de Delfzijlsters daardoor schier onmogelijk om tussen de linies te kunnen spelen. De rust bewaren was dan ook het devies voor de bezoekers. Dat deden ze aanvankelijk niet. Gaandeweg de ongelijke strijd begon het er wat meer op te lijken en stond het halverwege de wedstrijd al 0-4. Uiteindelijk liep men weg naar 0-10 en daar zaten een aantal mooie en ook goed uitgespeelde doelpunten bij. ‘Het doel is bereikt. We wilden de volgende ronde halen en dat is gelukt. Het belangrijkste is verder dat we zonder fysieke problemen uit deze voorronde zijn gekomen en dat we ons nu op de competitie kunnen focussen’, sprak Roy Kamps na afloop.

* Westerlee – NEC Delfzijl 0-10 (0-4). Jeffrey Roeters 0-1; Daniël de Boer 0-2; Samir Ennaciri 0-3; Morisson Sodiko 0-4; Luciano Rosaria 0-5; Danny Bult 0-6; Jorrit van Assen 0-7; Jeffrey Roeters 0-8; Samir Ennaciri 0-9; Jeffrey Roeters 0-10.

HOLWIERDE MAAKT GEHAKT VAN SC SCHEEMDA
Het zeker niet volledige SC Scheemda heeft geen potten kunnen breken in de bekerwedstrijd tegen Holwierde. De thuisclub wist het treffen met maar liefst 8-3 te winnen. Holwierde kwam fel uit de startblokken en had de Scheemders al na een kwart wedstrijd in een kansloze positie gemanoeuvreerd. De alleszeggende 4-0 was een teken dat de gastheren het bekertoernooi in ieder geval op waardige wijze wilden afsluiten. Na de thee waren er bij SC Scheemda wat omzettingen verricht en leek het iets beter te gaan, maar toen was het inmiddels al 5-0. Marvin Ab deed nog iets terug (5-1), maar toen SC Scheemda in verdedigend opzicht aan het knoeien sloeg, was Holwierde er als de kippen bij om de marge te vergroten. Toch was het ook nu Marvin Ab die doel wist te treffen. Sterker nog, dat deed hij twee keer. Uiteindelijk was het slotakkoord voor de Katmisbewoners en werd de eindstand op 8-3 bepaald.

Danny Schudde (Holwierde): ‘We hebben tot nu toe een prima start van het seizoen. In de eerste bekerwedstrijd verloren we echt onnodig van DVC Appingedam. Tegen Wildervank werden we ontzettend benadeeld door de scheidsrechter, waardoor we al uitgeschakeld waren. Tegen SC Scheemda hebben we uitstekend gespeeld en bij vlagen mooie aanvallen op de mat gelegd. Na rust werden we wat slordiger en hebben we verzuimd de dubbele cijfers aan te tikken. We zien de competitiestart met veel vertrouwen tegemoet.’

Cor Grozema (SC Scheemda): ‘Holwierde was een maatje te groot voor ons. We kregen weinig vat op hun beweeglijke en snelle mensen. Het positieve is dat we nog drie mooie goals maken. Dit was het voor wat betreft de beker. We maken ons op voor de competitie met een hopelijk volledige selectie.’

* Holwierde – SC Scheemda 8-3 (5-0). Peter Bouwsema 1-0; Tim Visscher 2-0; Yirsan Bouman 3-0; Robbie ten Hove 4-0; Peter Bouwsema 5-0; Marvin Ab 5-1; Jerrely Torbed 6-1; Jurrely Torbed 7-1; Jurrely Torbed 8-1; Marvin Ab 8-2; Marvin Ab 8-3.

No Replies to "NEC Delfzijl verder in beker, Holwierde en Corenos klaar"