Atleten Loopgroep Bedum voltooien Run van Winschoten

Twintig atleten van de Loopgroep Bedum hebben afgelopen weekend deelgenomen aan een tweetal activiteiten. Natuurlijk waren ze traditioneel naar Winschoten afgereisd voor deelname aan de 48e editie van de Run van Winschoten. Nadat ze vorig jaar beiden wisten te finishen op de vijftig kilometer, hadden Alex Oskam en Bram Wubs zich de afgelopen maanden geprepareerd voor de dubbele afstand, namelijk de honderd kilometer. Dat zijn tien ronden door sfeervol Winschoten en Heiligerlee met versierde straten en veel muziek.

De weersomstandigheden waren perfect om hard te lopen. Natuurlijk kenden beiden onderweg de nodige ‘ups en downs’, want dat is nu eenmaal onvermijdelijk bij een ultra-marathon. Met de support van clubgenoten en familie wisten beiden de honderd kilometer te bedwingen. Voor Oskam was het zijn debuut en met een eindtijd van 9 uur en 55 minuten wist hij zijn doelstelling ook nog eens te halen en dat was finishen binnen de tien uur. Goed voor de vijfde plaats in de eindklassering bij de mannen 50. Wubs had onderweg meer lichamelijk ongemak, maar met een tijd van 10 uur en 23 minuten verbeterde hij zich toch 48 minuten. Dat was dan weer goed voor een clubrecord en de vijftiende plaats bij de mannen senioren. Het estafetteteam van de loopgroep nam deel aan de 10 x 10 kilometer. De totaaltijd van 8 uur en 50 minuten was goed voor de 74e plaats van de 180 gefinishte estafetteteams. Een drietal atleten wisten hun beste tijd op hun etappe van tien kilometer aan te scherpen. Anita Smedeman kwam tot een tijd van 53.59 minuten, Miranda Hofsteenge klokte 56.03 minuten en slotloper Edwin van Wijk noteerde 51.11 minuten.

Op zondag namen Erna en Cor Klomp deel aan de Airborne Freedom Run, met start in Papendal en finish in Arnhem. Deze loop staat in het teken van ’80 jaar vrijheid’. Bij de inschrijving krijg je een kruisje en die wordt geplaatst bij de begraafplaats Airborne War Cemetery. Ze legden hun kruisje bij Bruce. De tien kilometer legden ze gezamenlijk af in 59.51 minuten, waarbij de tijdregistratie op de begraafplaats werd onderbroken. Op bovenstaande foto van Peter van der Hulst vanaf links Bram Wubs en Alex Oskam vlak voor de start van de honderd kilometer in Winschoten.

No Replies to "Atleten Loopgroep Bedum voltooien Run van Winschoten"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.

    Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.