Tiende nationale titel Kamminga

Anne Kamminga uit Uithuizen heeft zaterdag voor een gedenkwaardig moment gezorgd. De Eemsmonder heeft het gepresteerd om voor de tiende keer kampioen van Nederland te worden. De kickbokster deed dit tijdens een tournooi voor de kwalificaties van het EK en WK.

Aan het toernooi deden vechters uit heel Nederland en in alle gewichtsklassen en leeftijden mee. Kamminga, in februari verkozen tot Sportvrouw 2014 van Noord-Groningen tijdens het Noord-Groninger Sportgala, won in haar gewichtsklasse haar tiende titel op rij. Dit jaar gaat ze voor vier wereldtitels strijden bij verschillende bonden. Dat doet ze allemaal buiten de landsgrenzen. Het eerste toernooi om een wereldtitel is in Thailand en wel in Bangkok.

De uiterst gedreven Kamminga wil haar dromen waarmaken. Er ligt echter nog wel een struikelblok op haar pad naar nog meer eer en roem. De titelgevechten worden niet bepaald naast de deur gehouden en alles moet uit eigen portemonnee bekostigd worden. We hopen op veel sponsoring en merken dat het gewoon moeilijk is om hier aan te komen’, zegt Kamminga.

Kamminga is nu tien keer Nederlands kampioen, vier keer Europees, vijf keer Duits en twee keer wereldkampioen in het kickboksen en Muay-Thai. Geinteresseerde sponsors die haar droom willen meehelpen verwezenlijken en haar op welke manier dan ook willen ondersteunen, kunnen contact opnemen met haar coach/trainer Hans Tauran via jjtauran@hotmail.com

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "Tiende nationale titel Kamminga"