Noordman en Kremer winnen in Loppersum

Dennis Noordman heeft samen met zijn bakkenist Patrick Kremer de halve finale voor het Europees kampioenschap zijspan in Loppersum gewonnen.

Het tweetal gaf in de beslissende superfinale vier Duitse combinaties het nakijken. Een klassering bij de eerste zes was al voldoende geweest om een ticket voor de finale in het Duitse Hertingen te verdienen. De tweede plek ging naar de 62-jarige Kaarl Keil met bakkenist Stefan Muller. Het koppel Schramm/Bacher eindigde als derde in de eindklassering.

Of het een beetje aan de zenuwen heeft gelegen? Wie zal het zeggen. Noordman liet zich in de eerste heat namelijk verrassen door de combinatie van Comblon/Agez. In de algemene rangschikking eindigden zij als zesde en kaapten daarmee het laatste startbewijs voor Hertingen voor de neus van de concurrentie weg. Noordman, op de stofbaan in Bielefeld nog tweede, liet er na de eerste heat geen misverstand meer over bestaan wie er met de winst vandoor zou gaan op de prima geprepareerde baan op het Lopster sportpark.

Het was toch wel enigszins opvallend dat Goodwin en Brown, de huidige Europese kampioenen, maar niet tot een topprestatie kunnen komen. Tijdens de tweede halve finale in Bielefeld kwamen ze niet verder dan de vijfde stek. Ook in Loppersum hadden ze het zwaar. In de B-finale wisten ze uiteindelijk nog derde te worden. Tijdens de A-finale viel het doek al snel voor het span van Hundsrucker.

Enigszins teleurstellend was ook het optreden van het duo Cristoph Grenier en bakkeniste Sandra Mollema. Ze kwamen niet verder dan de C-finale. Weliswaar met evenveel punten als Schramm en Comblon, maar omdat het Frans/Nederlandse duo een keer was uitgevallen mogen zij slechts als reserve naar Hertingen.

Bij de Specials Senioren was het podium in zijn geheel rood, wit en blauw gekleurd. De winst ging naar Jannick de Jong. In Bielefeld werd hem de dagzege ontfutseld door Enrico Janoschka en op de Lopster baan moest hij in de eerste heat Mark Beishuizen voor zich dulden. De Jong reed in de laatste bocht stuk en finishte als vierde. Hij noteerde daarna twee overwinningen en wist zich via de B-finale toch nog naar de dagzege te rijden.

Verrassend was het optreden van Romano Hummel. Na zijn prima race in Bielefeld mocht hij in Loppersum bij de Senioren debuteren en snelde naar de derde plek. Voor Beishuizen, die een paar snelle starts had, bleef niet meer over dan de vierde plaats.

Het was nog even schrikken toen Christian Hulshorst er in de A-finale af vloog. De schade viel echter mee en tot opluchting van alles en iedereen kon hij de heat gewoon voltooien. Het akkefietje kostte hem overigens wel een goede klassering. Hij werd uiteindelijk vijfde.

Noordman was na afloop een gelukkig man. ‘Hier hebben we het hele seizoen naartoe gewerkt. Samen met mijn vader, die tevens onze monteur is, hebben we de afgelopen week alles afgesteld om op deze baan het maximale te bereiken. Het is dan zo geweldig om te zien dat het heeft geklopt’, vertelde de grasbaancoureur uit Nieuwediep.

De organiserende club MFAC Loppersum kreeg complimenten voor de strakke organisatie van de avond. Voorzitter Peter Post: ‘In de middag regende het, maar dat kon onze grasbaan gelukkig aan. Tijdens de wedstrijd was het droog en de baan keihard en dat betekent dat de rijders goed kunnen driften. Je kon zelfs de zwarte sporen van de banden op de harde kleibodem zien staan’.

Over twee weken mogen de mensen van de MFAC weer aan de bak, want dan worden op de piste van Loppersum de wedstrijden voor de jeugd- en nationale klassen verreden. De toegang is dan gratis.

Semi-final zijspan
1. Noordman/Kremer   (NED)
2. Keil/Muller     (GER)
3. Schramm/Bacher   (GER)

Specials Senioren
1. Jannick de Jong   (NED)
2. Henry van der Steen (NED)
3. Romano Hummel    (NED)
4. Mark Beishuizen   (NED)
5. Christian Hulshorst (GER)

Klasse ST1
1. Maikel Dijkstra   (NED)
2. Frank Hamming    (NED)
3. Wybe Valkema    (NED)
4. Erwin Mulder    (NED)
5. Wietze Put     (NED)

Klasse ST2
1. Gert-Jan Valk    (NED)
2. Jan Okke Loonstra  (NED)
3. Berry de Vos    (NED)
4. Roy Pasveer     (NED)
5. Rémon Meeters    (NED)

author-avatar

This author has not supplied a bio yet.

No Replies to "Noordman en Kremer winnen in Loppersum"